Miljöpartiet och verkligheten

DNs Henrik Brors har följt Miljöpartiets kongress som avslutades igår. Hans analys är intressant: nu väntar verkligheten!

"Många väljare vacklar nu. Vad betyder MP-politiken i verkligheten, vad blir de konkreta förslagen från partiet och den rödgröna alliansen? Är väljarna lika positiva när den kanske visar sig bestå av höjda skatter och priser? Dilemmat är att det är lätt att vara emot saker i opposition, men desto svårare då man ska göra konkret politik av det."

Ja, det är ju nu det börjar visa sig vilken politik vänsterpartierna har tänkt föra. Miljöpartiet har fått backa avsevärt i förhandlingarna med S och V kring miljö- och klimatfrågorna, och det tycker jag är synd. Inte oväntat dock.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.