Nya pusselbitar – nya utmaningar!

Den senaste i raden av nya pusselbitar att foga in i livspusslet är faktiskt smyckestillverkning, något som jag lite oväntat upptäckte var riktigt roligt! Det började med en smyckesats från Panduro (allt material + beskrivning medföljer, men du får göra arbetet själv) och efter det började jag experimentera med olika modeller som jag sett i olika sammanhang och känt "vill ha-nerven" rycka lite.

Lustigt förresten att vissa av de här pusselbitarna som kommer till inte genererar ytterligare stresspåslag utan snarare tvärtom, det blir en rekreation, eller en balans mellan olika delar i livet som liksom "ska ha sitt"!

Balans mellan hjärnhalvorna kanske? Höger hjärnhalva som sägs stå för kreativitet, skapande, fantasi och spontanitet kanske behöver häftigare skapandeprocesser än det jag gör daglig dags!

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anna Johansson

  Visst är det roligt med smyckestillverkning! Har hållit på i två år nu. Frågan är bara vad man ska göra av alla smycken man gör, hinner ju inte använda alla själv:)

 2. Stina Jansson

  Svar till Anna Johansson (2010-05-24 19:00)
  Jätteroligt! Och jag har redan stött på samma ’problem’ som du – vad gör man med alla smycken? Risken är ju att det blir ganska lätt för släkt & vänner framöver att tippa vad deras julklappar och födelsedagspresenter innehåller…

 3. Anna Johansson

  Du får skicka med P på Jobbet och sälja till alla smycketokiga kärringar som finns där, Det gjorde jag för nåt år sen och fick sålt en hel del. Annars kan man ju sälja på loppis också. Eller samla på hög som jag gör nu:)

 4. Stina Jansson

  Svar till Anna Johansson (2010-05-26 12:43)
  Vilken toppenidé Anna, då är det bara till att börja masstillverka! 🙂
  Just nu testar jag mig fram och provar på att göra olika typer av smycken; halsband – armband, glaspärlor – akryl – ull – sötvattenspärlor, nylontråd – wire – lintråd, osv. Och så fort det finns minsta rosa i kulörerna så tindrar dottern med ögonen och säger att ”den skulle nog vara fin på mig!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.