SCB och opinionen

SCB:s opinionsundersökning sägs vara mätningarnas mätning eftersom underlaget är mycket större än i övriga undersökningar och att SCB ända sedan starten 1973 alltid lyckats pricka in det vinnande blocket i sin majmätning.

I SCB:s undersökning är de rödgröna det största blocket med 50,2% medan Alliansen får 44,2%. Kanske speglar detta valresultatet, men man ska komma ihåg att det finns en hel del osäkerheter. Väljarkåren är mer lättrörlig än någonsin, många bestämmer sig i sista stund, och fler än i tidigare går till valurnorna för första gången.

Många har också kommenterat att SCB-mätningen till största delen utfördes i slutet av april och första halvan av maj, d.v.s. innan den svängning som flera andra opinionsinstitut visat på. Och än är det långt kvar, allt kan hända och bollen är runt, ni vet (så här i fotbollstider…)

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.