Klippt om gårdagens omdiskuterade beslut

I dagens Expressen skriver man på ledarsidan om Mauds mod:
"När alliansens politiska historia väl ska skrivas har Maud Olofsson en given plats som kanske dess modigaste politiker. Olofsson vågade göra upp med vad som en gång varit Centerns stora profilfråga."

I samma ledare får S en rejäl släng av sleven för hyckleriet kring energifrågan:
"Ansvaret för den ansvarslösa och hycklande energipolitiken faller tyngst på Socialdemokraterna. Mona Sahlin personifierar dubbelmoralen; visserligen stängde regeringen Persson Barsebäck – ett enormt kapitalslöseri. Samtidigt gav dock ansvarig kärnkraftsminister Mona Sahlin klartecken till en rejäl effekthöjning i andra reaktorer. Gärna avveckling, men först en rejäl utbyggnad."

Ja, vad säger man? Jag instämmer till fullo.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.