Långsam återställare

Första semesterveckan är till ända och en ny tar vid. Midsommarhelgen har vi tillbringat i Strand och det har varit helt ljuvligt, lugnt och avstressat umgänge med familjen och goda vänner.

"Avstressat", det leder mig in på den långsamma återställaren i rubriken. Det är märkligt att det ska ta nästan hela första semesterveckan innan både kropp och sinne intagit "vacation mode" och kopplar bort det som man faktiskt behöver vara ledig ifrån. Det är nästan som ett tvinnat snöre som ska snurra upp sig för att till sist hamna i ett avslappnat läge utan större spänningar.

Säkerligen fungerar detta på mycket olika sätt hos olika människor, jag har exempelvis alltid haft svårt för att helt släppa taget om jobbet när jag är ledig. Tankarna vandrar lätt in på jobbrelaterade funderingar och i det läget är det tur att barnen ser till att hålla mig fullt sysselsatt med att ha sommarlov. Inte så obetydlig uppgift det heller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.