Nya familjemedlemmar eller sommargäster?

I sommar har vi haft fler än bara vår familj på fyra personer boende i huset. Min dotter har berättat för oss att de heter Gunilla, Melina, Molly, Erik och Madeleine. De är hennes vänner och hon vill inte att vi andra i familjen gör dem illa. "Slå inte mina vänner" förmanar hon oss om vi glömmer bort vad som gäller.

Dessa nya inneboende är dock inga släktingar, utbytesstudenter eller ens av mänsklig härkomst, utan flugor! Av någon anledning värnar hon om dessa små flygare och tycker att de är snälla – de bits ju inte! Samma generositet visar hon däremot inte mot exv. myggor eller getingar…

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-07-23 10:02)
    Nej, flugorna är inga favoriter att ha omkring sig. Men dotterns empati med allt levande är rörande att se, och alldeles nyligt utvidgades fluggänget och fick en ny medlem – Viggo! För övrigt är detta även namnet på en av kusinerna, ett uttryck för längtan möjligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.