Integration och företagande

Centerpartiets rapport ”Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor” är laddad med förslag på åtgärder för fler företag och fler jobb. Många invandrare har erfarenheter av eget företagande, vilket är värdefullt för Sverige och viktigt för integrationen och vi vill därför ytterligare stärka möjligheterna för invandrare att starta och driva företag.

Under den här mandatperioden har Centerpartiet och Alliansen jobbat hårt för att stärka kvinnors företagande, och det har gett resultat! Många fler kvinnor har startat företag, samtidigt som nyföretagandet överlag också har ökat. Men ännu mer måste göras, exempelvis för att ge invandrarkvinnor möjlighet att förverkliga drömmar och idéer som de har med sig från sina hemländer.

Bland förslagen som presenteras i rapporten kan nämnas:

  • Inför en individuell sfi-peng som gör det möjligt att välja anordnare av sfi-undervisningen.
  • Sänk tjänstemomsen från dagens 25 till 12%, vilket ökar efterfrågan då tjänsterna blir billigare och därmed skapas nya företag och fler jobb.
  • Fortsätt att sänka trösklarna på arbetsmarknaden, vilket särskilt gynnar de som står långt från arbetsmarknaden, inte minst invandrarkvinnor.
  • Förbättra möjligheterna till mikrolån, eftersom ett av de största hindren för invandrarkvinnor som vill starta företag idag är bristen på tillgången till pengar.

Centerpartiets dröm är ett företagsamt, grönt, tryggt och öppet Sverige. Ett samhälle där alla kan bidra, där alla behövs. Alla goda idéer och allt engagemang som finns runt om i vårt land behövs, så att fler får möjlighet att förverkliga sina drömmar!

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.