Välfärdens hjälte är företagaren

Annie Johansson (C) skriver idag på Newsmill om hur viktigt det är att vi inte bara har en arbetslinje utan också en företagarlinje i Sverige. Hon konstarerar att fler och fler människor vill starta eget – speciellt ungdomar – men att de inte riktigt vågar satsa.

"För att fler ska våga måste det bli enklare, roligare och framförallt lönsammare att driva sin frisörsalong, sitt jordbruksföretag eller sitt IT-företag. Ska vi klara av välfärden i framtiden så behöver vi fler som anställer. Förutsättningen för det är att vi kan fortsätta skapa ett företagsklimat i världsklass. Det är alla de som gör företag av sin dröm som är välfärdens hjältar."

 

 

Centerpartiet vill bland annat:

  • förändra attityden till företagande. Exempelvis borde man inte bara få en A-skattsedel utan även F-skattsedel från födseln. När man blir myndig och kan ingå avtal skulle det då bara vara att aktivera den.
  • halvera tjänstmomsen från 25 till 12 procent. Med lägre tjänstemoms blir det billigare att äta på restaurang och klippa håret.
  • fortsätta att sänka arbetsgivaravgifter och egenavgifter för att sänka trösklarna för att starta företag eller våga anställa.
  • att RUT-avdraget ska vara kvar och att ROT-avdraget utvecklas så att det gynnar gröna investeringar, och även skapa fler jobb genom att införa ett RIT-avdrag, så att även IT- och kommunikationstjänster blir avdragsgilla.

Då ger vi drömmen om det egna företaget en chans!