156 åtgärder för att stärka landsbygden

DN.se lyfter man idag Centerpartiets roll som landsbygdsparti. Äntligen får detta komma fram!

De som hävdar att Centerpartiet har svikit sitt landsbygdsideal till förmån för storstadsväljarna får ta och läsa på lite. C har alltid varit starka på landsbygden och för att attrahera folk även i städerna har man naturligtvis jobbat på att vinna terräng även där. Men storstadssatsningen står inte i motsättning till landsbygden, tvärtom!

"Vi har genomfört 156 åtgärder för att stärka landsbygden som jag är jättestolt över" säger Maud och jag kan inte annat än att hålla med.

Dessutom är hela regeringen för första gången i historien ansvariga för landsbygdsfrågor och inte endast ett enskilt departement. Den regeringen vill jag behålla för minst en mandatperiod till!

 

Mera läsning:

Centerpartiets landsbygdspolitik

Centerpartiets landsbygdsmanifest

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Ulf Eriksson

    Hej Stina,
    Du har så rätt. Alliansregeringen är den bästa garantin för att landsbygdsfrågorna får en framträdande roll i regeringskansliet. Så länge Centerpartiet finns med i regeringen så garanterar det att landsbygdsfrågorna drivs på ett målmedvetet sätt. Centerpartiet är och förblir landsbygdens bästa företrädare både på riksplanet och lokalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.