Centerpartiets ungdomspolitik…

…debatteras på sina håll, vilket naturligtvis är bra, men det är synd att mer fokus läggs på kampanjens utformning än själva budskapet i sig. Här kommer i alla fall ett inlägg som berättar om den politik vi vill driva under den kommande mandatperioden för att satsa på våra unga i Vännäs.

Centerpartiet i Vännäs vill:

 • Tillvarata unga entreprenörer – din skaparkraft och nytänkande behövs!
 • Skapa nya jobb med ny grön energi. Miljöfrågorna är något som särskilt den yngre generationen förstår och värnar om och det är dagens unga som ska ta över förvalta det arv som äldre generationer lämnar över.
 • Att du som tar studenten gör det med körkort på fickan – det ökar din anställningsbarhet och dina möjligheter i livet!
 • Jobba för fler bussturer, subventionerade ungdomsbusskort, värna om busslinjer till och från byarna för att även underlätta för ungdomar som bor utanför tätorten att färdas.
 • Satsa på föreningslivet
 • Utveckla Middagsbacken & fritidsområdet vid badet

Läs gärna mer om den centerpartistiska ungdomspolitiken på CUFs hemsida.

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Mattias Larsson

  Håller helt med Stina, synd att debatten handlar mer om språket än om förslagen.
  Vissa av de saker som CUF för fram är ruskigt smarta, som t.ex. Körkort till alla.

  hälsn
  Mattias

 2. Stina Jansson

  Svar till Mattias Larsson (2010-08-30 15:10)
  Ja, riktigt synd.

  Det är dessutom så att CUF har jobbat fram dessa förslag under ganska lång tid, en del lanserades under förra valrörelsen och har nu även stöd av LUF och KDU.

 3. Monica Wahlström

  Jag vet inte om det är mig du menar – jag har ju inte kritiserat själva politiken, utan som Mattias påpekar – språket, eller tilltalet. Det tycker jag att man ska kunna ta upp och granska!

  Sen har ingen i Vännäs debatterat mitt inlägg med mig och det är ju lite tråkigt, särskilt som jag på omvägar hört att kritik riktats mot det!

  Jag understryker – jag har framfört en indignerad reaktion från en som fick budskapet – och jag förstår och instämmer i hennes kritik. Politiken har jag inte analyserat!

  Men du kanske menar annan debatt runt C:s ungdomspolitik!

 4. Stina Jansson

  Svar till Monica Wahlström (2010-08-30 22:17)
  Tyvrr är jag inte rätt person att ta upp detta med – jag är nämligen inte involverad i det du bloggat om.

  Min avsikt med inlägget ovan var helt enkelt att när Centerpartiets ungdomspolitik var på tapeten lyfta de frågor som vi i Vännäs vill driva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.