RUT och jobben

2006 gick Centerpartiet och Maud Olofsson till val på att hjälpa människor lösa vardagspusslet. Genom att införa ett skatteavdrag för hushållsnära tjänster kunde många familjer med gott samvete köpa städtjänster av personer som kunde gå från svarta till vita jobb. Reformen har blivit lyckad och sysselsätter idag 11 000 personer. Många har gått från arbetslöshet till jobb samtidigt som många familjer får mer tid tillsammans.

RUT-avdraget gör svarta tjänster vita, minskar arbetslösheten särskilt i grupper som har svårt att komma in på arbetsmarknaden och underlättar vardagen för hundratusentals människor. Nu när så många arbetslösa har nyanställlts i RUT-företag så kostar inte RUT-avdraget staten några pengar längre utan blir en vinst för statskassan. Detta konstaterar Konjunkturinstitutet.

Alliansen går till val på att ha kvar skatteavdraget för hushållsnära tjänster. Centerpartiet vill dessutom utvidga tjänsten till att även gälla IT-tjänster i hemmen (RIT), en reform som kan ge många unga jobb. Det står högt upp på vår agenda.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.