En röst på mig…

…är bland annat en röst på ökat fokus på miljöfrågor, på landsbygdsutveckling och på skola och förskola. Jag vill att Vännäs ska växa, att HELA Vännäs ska växa, och då måste vi ligga långt framme inom dessa områden för att kunna attrahera inflyttande från framför allt Umeå. Det är en nödvändighet att få folk att flytta till kommunen för att få in nya friska skattekronor och för att vända den bistra ekonomiska utvecklingen i vår kommun.

Jag kommer att jobba för att:

 • byskolorna ska vara kvar, eftersom de är en nyckel till landsbygdens utveckling och till hela kommunens utveckling. Vännäs kommun har sin största tillväxtpotential ute i byarna och då behöver vi den grundservice som byskolorna utgör. Byskolorna ska även marknadsföras både inom och utanför kommunens gränser för att hjälpa till att säkerställa det framtida elevunderlaget. För även om ingen skola kan drivas med extremt lågt elevantal så kan vi tillsammans jobba både brett och djupt med att på olika sätt bibehålla och förhoppningsvis öka elevunderlaget.
 • förverkliga Vännäscenterns vision för vårt Gröna granna Vännäs! Miljöfrågorna är framtidsfrågor som vi alla måste ta på allvar. För mig är det ett långsiktigt mål att kvalificera Vännäs för medlemskap i Sveriges Ekokommuner.
 • behålla kommunens barnskötare! Vi behöver både förskollärare och barnskötare i förskolan och det beslut från 2008 som i realiteten innebär en successiv utfasning av barnskötarna ur förskoleverksamheten bör rivas upp så fort som möjligt.
 • utveckla ett Science Center, vilket jag har skrivit om i tidigare blogginlägg. Ett Science Center liknande Teknikens Hus i Luleå eller Tom Titts Experiment i Södertälje skulle kunna locka många besökare till Vännäs, både familjer och skolklasser, och skapa underlag för många olika typer av närliggande verksamheter (café/restaurang, boende etc).
 • Vännäs kommun ska informera om gällande regler för barnomsorgspengen, som trädde i kraft 1 juli 2009. Barnomsorgspengen är ett kommunalt bidrag som ska följa med barnet oavsett vilken verksamhet föräldrarna väljer.

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. stefan

  Jag skulle vilja klanka ner lite på den gröna sekten och kanske avslöja lite nya saker.
  För ungifär en månad sedan kom IPCC´s president ut och sa:
  climate-change nej det är inget hot, vi hittade på hela saken och all ”fakta”. Men om vi snackar om grön energi så borde det satsas på antingen sol eller jordvärme. För vind är på tok för dyrt. Nu känns det som att jag bara var negativ.. men resten lät väldigt bra!
  Något ekonomiskt du kan jobba på är att få bort FRB systemet från svenska banker. FRB spelar en mycket stor roll i varför man har inflation. den sista var lite omöjlig:)

 2. Stina Jansson

  Svar till stefan (2010-09-14 18:41)
  Hej Stefan, och välkommen till min blogg!
  Då och då är det någon som ”kommer ut” och påstår att klimathotet är rena påhittet, och andra stolligheter. De flesta inser dock att vi de senaste generationerna på otaliga sätt har orsakat stor skada på miljön. Det gäller inte bara klimatfrågan utan är mycket större än så. Jag är just nu på en konferens i Texas med ca 800 konferensdeltagare från över 40 länder och det som rapporteras här är inget att ta lätt på. Flamskyddsmedel i barnmadrasser, fluorerade plasttillsatser som man upptäckt tar sig igenom moderkakan direkt in i barnet etc etc. Brrr…

 3. Stina Jansson

  Svar till stefan (2010-09-14 18:41)
  (forts.)
  Så jag tycker såklart att du ska ge den ”gröna sekten” en chans.

  FRB-systemet är inget jag är insatt i eller har några politiska planer för att engagera mig i eftersom jag kandiderar till Vännäs kommunfullmäktige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.