Howdy från en (C)owgirl in Texas!

Hoppas att ni har det bra därhemma och sliter som djur i valslutspurten. På många sätt önskar jag att jag var där hemma med er, och framför allt med min familj naturligtvis. Det är roligt och enormt inspirerande attvara på konferens, jag blir alltid fullständigt laddad med nya idéer och uppslag till framtida forskning, och nya sätt att utvärdera och behandla mina data. Och många intressanta och duktiga forskare att inspireras av och knyta kontakter med. Det är riktigt häftigt att träffa de gamla gurus (eller ’old geezers’ som en del av dem kallar sig!) som man har läst otaliga vetenskapliga artiklar av och småprata om ditt och datt och forskning och annat, och att de verkligen är intresserade av att prata forskning med unga uppstickare som jag.

Sedan hinner man ju se en del också. Idag har vi haft en föredragsfri eftermiddag för att hinna se lite av staden vi befinner oss i, nämligen San Antonio. En gammal stad med en fantastisk historia. I efetrmiddag har vi åkt en flodbåt som går runt större delen av innerstan, på en flodslinga som letar sig mellan och på vissa ställen även under husen. Modern stadsbebyggelse blandas hej vilt med gammal spansk arkitektur.

För Texas var faktiskt spanskt territorium en gång, och blev sedan en del av Mexico när de fick självständigt styre. När texasborna försökte frigöra sig från Mexico fick de rejält mothugg – mexikanska armen kom med tusentals man för att kväsa The Texan Revolution. Revolutionärerna på 200 man fick ta sin tillflykt till den gamla missionsstationen Misión San Antonio de Valero, bättre känd som The Alamo. Där höll de emot den mexikanska armen under en 13 dagar lång belägring innan mexikanerna intog befästningen och dödade hela revolutionsstyrkan.

William Barrett Travis, som ledde revolutionärerna, skrev flera brev till omkringliggande fort och begärde förstärkningar men ingen kom till undsättning. Men de 200 män, bland annat en viss David Crockett från Tennesee, som offrade sina liv vid The Alamo blev inte glömda utan deras heroiska insats och detta historiska slag, 6 mars 1836, blev starten för Texas frigörelse. Så nu vet ni vad det bevingade uttrycket ”Remember the Alamo” står för.

Här är klockan strax över fem och det är dags för en dusch och uppiffning för kvällens middag, Wellington Laboratories bjuder flertalet av de ca 800 konferensdeltagarna! Tack och bock!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.