Mer kaka till oss alla

Gårdagens kommunfullmäktige var en städad och odramatisk tillställning. De fullmäktigesammanträden jag har suttit med på tidigare, då som åhörare, har bjudit på mer fart och fläkt och utspel i talarstolen, men det kommer väl senare när vi alla blir varma i kläderna! Som ny kan det ju kännas skönt att mjukstarta lite, i alla fall kände jag så. Innan fullmäktige hålls gruppmöten där S-V-Mp utgör en grupp, Centerpartiet en och M-Fp-Kd den tredje. På vårt gruppmöte avhandlades många intressanta diskussioner och planer för framtida arbetsformer och motioner. Det var ett upplyftande och inspirerande möte och en bra mötesform för en sista genomgång och förberedelse inför fullmäktige!

På fullmäktige fattade vi en hel del beslut med stor tyngd, exempelvis investeringsbudgeten för 2011, iordningsställande av en förskoleavdelning i de tömda högstadielokalerna i Vännäsby skola, mottagning av ensamkommande flyktingbarn och reglemente för kommunstyrelsen. När det gällde den sistnämnda punkten kände vi i Centerpartiet att tillväxtfrågan saknades i uppräkningen av kommunstyrelsens ansvar och uppgifter. Det är fortsatt kärvt ekonomiskt läge för Vännäs kommun och i ärendet som redovisade nämndernas budgetarbete inför 2011 fördes besparingskrav, neddragningar och åtstramningar fram i en strid ström. Ingenting sades om att öka inkomsterna.

Men alla som skött den enklaste hushållsekonomi vet att mer inkomster och mindre utgifter båda bidrar till att det blir plus i kassan, och därför måste vi ta ett omtag när det gäller tillväxten. Fler kommuninnevånare och fler skattekronor till kommunens kassa ger oss alla en större kaka att dela på, och större möjligheter att förverkliga det vi vill utveckla i Vännäs kommun.

Därför förde Centerpartiet fram ett förslag på tillägg i formuleringen kring kommunstyrelsens ansvar, för att på så sätt ge tillväxtfrågorna större tyngd, och det antogs enhälligt. Nu är det dags att växa!

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-12-01 05:02)
    Nej, det blev inget framträdande detta KF, jag skjuter på jungsfrutalet lite. Det var som sagt skönt att mjukstarta lite, se och lära!

    Trist med förkylning förresten, det verkar vara en hel del som går nu. Är exv. hemma idag med son med ont i öronen…

    Hoppas att du snart kryar på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.