Fred och lugn inatt i mänskoland

Det drar ihop sig nu, dopparedagen är nära och här hemma har vi äntligen fått ordning på det mesta. Huset är städat, skinkan är griljerad, julklapparna inslagna och granen får stegvis vänja sig vid stugvärmen. Men den tvättade soffklädseln har tyvärr inte torkat än så vi har uppesittarkväll med fleecefiltar slängda över soffkuddarna. Men med vit soffklädsel insåg jag imorse att tvätt var ett absolut måste…

Det blir en ganska avskalad jul i år, utan alltför avancerade utsvävningar när det gäller julmat och klappar. Det är lätt att bli så uppslukad av julens ’lull-lull’ och bygga upp så höga förväntningar att en viss efterjulsbesvikelse infinner sig.

Lite julmusik blir det såklart också, och även om julsångsklassikerna är i en klass för sig finns det många av det mer moderna slaget som också bara måste lyssnas på. En av mina favoriter är Ulf Lundells ”Snart kommer änglarna att landa”, med en helt fantastisk text. Dessutom har jag faktiskt sjungit den låten i tv, på självaste julafton. Det var på den tiden då jag sjöng i kyrkokör, 1987 tror jag det var. Vi hade en julbönskonsert från Wifstavarvskapellet i Timrå, med sändning på julaftonskvällen, och med hela släkten uppradad framför tv:n.

Men Lundell är naturligtvis ännu bättre, lyssna och känn julfriden komma över dig. En riktigt god jul till er alla!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.