Frihetstörstan måste driva Centerpartiet

Jag gillar Magnus Andersson, förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF), ledamot av Centerpartiets eftervalsanalysgrupp och kommunalråd i Solna. Idag skriver han på sin blogg och på SvD:s Brännpunkt om Centerpartiet som frihetskraft i svensk politik. Läsvärt!

Centerpartiets valresultat talar sitt tydliga språk. Vi var otydliga, ointressanta och väljarna vill se förändring. Centerpartiet har möjlighet att bli Sveriges starkaste frihetliga kraft. Om man ska göra det måste man först sluta vara så förbannat stolta över det man redan genomfört – och istället börjar prata om vad man vill göra. Människor ska veta att Centerpartiet strävar efter att skapa större förutsättningar för människor att starta företag, bli framgångsrika och framtidens Centerparti försvarar människor mot myndigheter.

Framtidens Centerparti måste sluta vara rädda för att opinionsbilda och för att förlora strider i Alliansen. Att alltid föreslå saker som Alliansen kan acceptera gör oss ointressanta, varför ska man lägga en röst på Centerpartiet om alla åsikter vi kommunicerar redan är Allianspolitik.

Centerpartiet kan bli en frihetskraft i svensk politik, men det vill till att kavla upp ärmarna.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.