Mentorskap på topp!

I går satt jag och bläddrade igenom Dagens Samhälle och deras bilaga Ny i politiken, och så plötsligt hoppar ett bekant ansikte fram – vårt kommunalråd Johan Söderling! Artikeln gällde satsningen på politiskt mentorskap för toppolitiker, och Johan är en av dem som nappat på erbjudandet och därmed får Ö-viks mångåriga kommunalråd Elvy Söderström (S) som mentor.

Det här med mentorskap är en mycket viktig företeelse tycker jag, och det borde införas i ännu högre grad inom olika verksamheter och på fler nivåer i hierarkierna. Även de som har en högt uppsatt position kan ha utbyte av att både ha en mentor och att själv vara en, och det glädjer mig att Johan har nappat på detta. Kanske kan hans erfarenheter av mentorskap sedan användas på hemmaplan till att skapa en mentorskapsorganisation inom Vännäs kommun?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.