Picknick med kall blodpudding

Låter det lockande? Inte värst.

Idag var bara jag och sonen hemma vid middagstid, så jag tänkte att han skulle få tillfälle att föreslå vilken mat vi skulle äta. Efter viss betänketid sken han upp:

"Jag vet, vi kan ha sån här picknick! En cykelpicknick!"

Jag var lite skeptisk till idén eftersom jag tänkte mig att det bara skulle bli mackor (eller kakor!) till middag. När jag förklarade mina invändningar tittade han allvarligt på mig och sa att "mamma, man kan ju ha med sig MAT, inte bara mackor. Kall blodpudding, det passar väl bra?"

Så fick det bli. Så kvällens middag blev kall blodpudding, leverpastejmacka och drickyoghurt, sittandes på en stubbe. För sonen vill säga, själv avstod jag den kalla blodpuddingen.

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Blodpudding är en av de maträtter, som jag ännu inte lyckats fresta Peggy med. Blir det någon gång, så väljer jag nog att servera den varm!

    Men den lille fick som han ville, och jag övertygad om att han var nöjd, även om han såg sin mamma rata den kalla blodpuddingen.

  2. Stina Jansson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-05-23 23:21)
    Jag gillade blodpudding när jag var liten men som vuxen känns det mindre lockande. Men rätt stekt och med bra tillbehör är det klart att jag kan äta det. Kall däremot… Nix, där går gränsen!

    Min picknick-kompis var i alla fall väldigt nöjd över att få all blodpudding för sig själv så jag behövde inte skämmas ett dugg för att jag ratade den…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.