Marschera för tillgänglighet!

Imorgon, lördag 4 juni, genomförs Marschen för tillgänglighet för nionde året i rad på 31 orter i Sverige. Syftet med denna marsch är att manifestera för att Sverige ska införa en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Den typen av lag finns redan i flera länder, däribland USA och Norge.

I Umeå samlas de som vill delta i marschen på Mimerskolans gårdsplan kl 12.30. Tyvärr är jag på resande fot och kan inte delta, men jag tycker att det här är oerhört viktiga frågor och skulle gärna vara med och marschera för tillgänglighetsfrågor! Jag håller tummarna för att det blir en tionde marsch 2012…

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.