Om ni hörde något i måndags som surrade…

…så var det bara Janssons i Strand som hurrade! Jag var nämligen på intervju i måndags för en tjänst som biträdande lektor vid Kemiska institutionen på Umeå universitet – och fick den!! Så otroligt skönt, och så mycket jobb jag har lagt ner på ansökan och nu i sommar på att förbereda mig inför intervjun.

Det är inte precis någon säker arbetssituation att vara forskare, särskilt inte tidigt i karriären. Nu har jag i alla fall från i höst äntligen en anställning och slipper leva på stipendiemedel, med allt det innebär. Det ska bli riktigt skönt att bli en skattebetalare igen, även om jag inte skulle gå så långt som att använda det bevingade uttalandet att ”det är sexigt att betala skatt”. Men det ger en trygghet som inte går att försäkra upp på annat sätt.

Jag har under ganska lång tid inte varit så närvarande på bloggen som jag skulle vilja vara, den här våren har varit slitig. Och nu är det äntligen 100% semester!! Jag vill önska alla bloggvänner och andra vänner en härlig sommar med skönlitteratur istället för facklitteratur, lata dagar med sol, bad, familj och vänner, och lite påtande i och omkring huset.

Och kanske ett och annat blogginlägg…

 

6 kommentarer

 1. Ulf Eriksson

  Hej Stina

  Grattis och lycka till i ditt nya jobb. Njut först av sommar och ledighet så att du laddar batterierna inför både jobbet och politiken som väntar till hösten.

 2. Stina Jansson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-06-29 17:18)
  Nej, det var jag inte med på, antar att det var den årliga grillfesten på kemi-institutionen? Jag tror att det kan ha varit när jag var på konferens i Berlin. Synd, för det hade varit kul att höra Peggys band! Kanske nästa år?

 3. Stina Jansson

  Svar till Ulf Eriksson (2011-06-29 21:53)
  Absolut, och med sånt här toppenväder är det omöjligt att göra annat än njuta av sommaren! Men lite städning, tvätt och diskning bör jag nog också försöka klämma in om det ska gå att leva i det här huset… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.