Varje förälders mardröm

Om ni missade kvällens Uppdrag Granskning så se det på SVT Play. Kvällens program var ett oerhört gripande och chockerande reportage om Thomas och Jennie i Sandviken, som anklagats för sexuella övergrepp på sina egna barn. Varje förälders mardröm, och i detta fall en fullständigt hårresande hantering av både kommunala tjänstemän och politiskt ansvariga.

Klicka på bilden så kommer ni direkt till reportaget.

Foto: SVT

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Det var verkligen fullkomligt hårresande och ett system där man har en sådan inbyggd makt måste ovillkorligen ha på fötterna innan man gör sådana här ingrepp.

  Barnperspektivet här var verkligen borta med vinden.

 2. Lars

  Systemet består av människor. Att förvränga fakta och fabulera om andra människor på det sätt som tjänstemännen gjort bör vara åtalbart! de har dessutom dokumenterat sina lögner. Tyvärr krävs det mycket pengar eftersom det måste vara ett åtal per person och civilrätt. Förtal kan väl inte vara tillåtet bara för att du råkar arbeta på en myndighet? Vi bör inrätt en fond med pengar för att driva dessa mål mot respektive tjänsteman!

 3. Socialsekreterare

  Om man har kännedom om vilken lagstiftning som gäller och hur handläggning går till i den här typ av ärenden, både hos socialtjänst och polis förstår man att detta är en oerhört onyanserad bild. Även mycket förenklad. Verkligheten är oerhört mycket mer komplicerad än vad som anges i programmet och av föräldrarna.

  Undrar varför inte föräldrarna hämtat ut utredningen från socialtjänsten och gett den till journalisterna. Detta är deras fulla rätt.

  Men det är det aldrig någon som gör, för då blir det helt plötsligt inte så bra tv/artiklar längre…

 4. Nicke Nordmark

  Vill understryka till signaturen Socialsekreteraren att vi givetvis läst allt material som socialtjänsten i Sandviken producerat i detta ärende. Såg du ens reportaget? Vi är ju ganska tydliga med vår kritik mot de slutsatser som dragits i just socialens utredning.
  Vill du veta mer om hur vi jobbat med det här reportaget så läs gärna vår berättelse här: http://svt.se/ug/20111102191127/att_granska_misstankta_overgrepp_ar_inte_latt

  Vänligen!

  Nicke Nordmark, reporter Ug.

 5. Stina Jansson

  Svar till Lars (2011-11-03 22:24)
  Som du säger Lars, systemet består av människor. Det måste vi hålla i minne. Och det är mänskligt att fela. Men en myndighet som har så stort inflytande över enskilda personers tillvaro måste ha på fötterna. Ordentligt. Att åtala tror inte jag är rätt väg för att åstadkomma det.

 6. Stina Jansson

  Svar till Socialsekreterare (2011-11-03 22:55)
  Jag kan bara hoppas att du bara använt dig av en signatur och inte verkligen arbetar inom socialtjänsten. För om tjänstemän inte kan lyfta blicken och se att handläggning inte alltid görs så omfattande som det borde och att såna fall naturligtvis ska kritiseras, då är vi riktigt illa ute.

  Det här är en riktigt sorglig historia för alla inblandade, och jag kan bara hoppas att Uppdrag gransknings reportage leder till att risken för liknande fall minskar i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.