Mat ur många synvinklar

Med tanke på responsen kring mitt senaste blogginlägg tänkte jag att det kunde vara på sin plats att blogga om den motion som Centerpartiets Ulf Eriksson och Tommy Bingebo lämnat in inför kommunfullmäktige i september. Motionen har titeln ”Policy för kvalité och upphandling av mat” och finns att läsa i sin helhet på Vännäscenterns websida.

Ett av motionens yrkanden gäller att Vännäs kommun bör ansöka om att delta i projektet Fokus Matglädje. I detta projekt har alla Sveriges kommuner möjlighet att lyfta den offentliga måltiden genom konkreta, inspirerande utbildningar med matgästen i fokus. Klimatsmart mat med hållbara råvaror och kreativ matlagning ingår i helhetslösningen. Centerpartiet yrkar även att kommunen tar fram en koncernövergripande livsmedels- och kostpolicy som säkerställer matens kvalitet och möjliggör en upphandling av närproducerade livsmedel.

Och besök gärna vår websida, där kommer all info ut om kommande aktiviteter, motioner, interpellationer, remisser och mycket annat!
 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.