Kommunalt badhus – på gott och ont

Det finns nog inte många invånare i Vännäs kommun som inte har en åsikt i badhusfrågan, och i valtider kan man vara alldeles säker på att röster höjs för byggandet av ett kommunalt badhus.

Och visst skulle det vara fantastiskt om vi kunde ha ett eget badhus i Vännäs. Jag önskar verkligen att vi hade det. Närhet till ett badhus för alla, gammal som ung. För lek, avkoppling och motion. Men kostnaderna är enorma, och det är därför inte särskilt konstigt att vi idag inte har något kommunalt badhus. Antingen skulle bygg- och driftskostnaderna belasta kommunens ekonomi mycket hårt, eller så skulle entrépriserna bli så höga att det knappast skulle kunna ses som ett badhus "för alla".

DN skriver mycket nyanserat om utmaningarna för de kommuner som har badhus, och då särskilt åldrade badhus. För efter 50 år får man räkna med att maximal livslängs har uppnåtts.

Läs gärna, det finns mycket tänkvärt i artikeln.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Leif

    Du har goda poänger i det Du säger.
    Ifall vi haft ett, hade fajterna om kärnverksamheterna varit ännu hårdare, alternativt en krona mer i kommunalskatt. Inget av de alternativen är heller en konkurrensfördel i Umeåregionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.