Länge leve hållbart och närproducerat!

Nu under hållbarhetsveckan passar vi i Centerpartiet i Vännäs på att lyfta frågan om närptoducerade livsmedel. Vi i Centerpartiet tycker att all mat som äts i barnomsorg, skola och äldreomsorg ska vara producerad med höga krav på djuromsorg och miljöhänsyn. Man ska minst nå upp till den nivå som svenska bönder måste följa.

Vi tycker även att det är viktigt med tydliga mål. Sätt upp ett mål för andelen ekologisk och närproducerad mat i kommunen. Regeringen har ett inriktningsmål om att 25% av den offentliga maten ska vara ekologisk. Vi i Vännäs kan bidra till att mer ekologisk mat odlas genom att köpa in sådan mat till våra verksamheter.

Ekologisk mat odlas utan bekämpningsmedel och bidrar därför till att minska gifter i naturen. Närproducerad mat har också flera fördelar, exv kortare transporter och att man skapar jobb i kommunen.

Närproducerat är alltså hållbart på många sätt!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.