Innovativ samåkning

Årets Landsbygdsinnovation förra året var Mobilsamåkning, en fantastisk lösning med en självklar tanke i botten.

Om man bor på landbygden är bilen ofta oumbärlig. Kollektivtrafiken kan vara krånglig, ha för få turer eller i värsta fall helt obefintlig, eller så stämmer inte tiderna med de behov man har. Mer än hälften av de resor vi gör i det här landet gör vi med bil och i varje bil åker i genomsnitt 1,2 personer. Över hälften av oss svenskar åker bil varje dag. Men varför i halvfulla bilar?

Mobilsamåkning gör det möjligt att via mobiltelefon eller dator knappa in varifrån och vart du vill åka eller om du har utrymme att ta med passagerare. Programvaran räknar kvartalsvis ut vilka passagerare som ska betala ersättning till bilförarna.

En smart lösning som sparar både mil och miljö. Gillar’t. Gillar’t verkligen! 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.