Tingelingelinge , tåget går…

 Igår invigdes tågperrongen i Vännäsby och jag, liksom många andra, var på plats! Roligt med så mycket folk, det visar verkligen på intresset för detta. Och idag var det premiär för av- och påstigningen i Vännäsby. Det här är ett viktigt tillskott till de allmänna kommunikationerna till och från vännäsbyområdet, för bättre tillgänglighet och mindre miljöbelastande pendling.

Perrongskylten mot en bakgrund av idel regntunga skyar, men likafullt glada miner och gott om folk på plats!

 

 

 

 

 

Det finns dock mer att göra. Nu gäller det att skapa bra anslutningsmöjligheter så att även människor som inte bor i tätorterna Vännäs eller Vännäsby kan ta sig till och från tåghållplatserna. Matarbussar är en del i det, pendlingsparkeringar med motorvärmare är en annan.

Idag är det dock inte möjligt att lösa endagsbiljett för en pendlingsparkering, vilket vi i Centerpartiet tycker är synd. Det ska vara lika enkelt och tillgängligt att tågpendla enstaka dagar som varje dag, och det är lika angeläget för miljön att åka tåg eller annan kollektivtrafik de dagar man har möjlighet till det. Vi fortsätter att driva frågan helt enkelt.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.