Ett nytt idéprogram – ny riktning i politiken

Det har knappast undgått någon att Centerpartiet arbetar med att ta fram ett nytt idéprogram som ska ersätta det nuvarande idéprogrammet ”Där människor kan växa”. Det nya idéprogrammet har fått namnet ”En hållbar framtid” och har tagits fram i en öppen process där möjlighet funnits både för kretsar, distrikt och enskilda att gå in i en wiki och inte bara lämna kommentarer och synpunkter, utan även skriva i och ändra själva idéprogramstexten.

Strax före jul offentliggjordes idéprogramsgruppens förslag och debatten satte genast igång. Sunt tycker jag – ett förslag ska självklart granskas, kritiseras och diskuteras, men även ges beröm för de delar som förthhänar det. Det är ett mycket stort arbete som lagt ner på detta förslag av ett stort antal människor och då måste både positiv och negativ feedback få utrymme, och kritiken bör vara konstruktiv för att vara till nytta i processen.

Centerpartiet i Vännäs kommer naturligtvis att diskutera idéprogramsförslaget och se till att framföra våra synpunkter inför stämman i mars. I denna diskussion vill vi gärna ha med så många av våra medlemmar som möjligt, och vi inbjuder därför till ett medlemsmöte där idéprogramet kommer att stå i fokus. Detta möte kommer att hållas på onsdag 9 januari kl 19.00, jag återkommer om lokal samt länkar till idéprogrammet (funkar av någon anledning inte nu när jag skriver på iPad) som det är jättebra om man läser i förväg. Det är ganska lätt att navigera sig fram till det iaf på centerpartiet.se så prova gärna.

Varmt välkomna till mötet och in i debatten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.