200 000 långtidsarbetslösa

Landskapet Lappland som säkert många fortfarande ser ner på, bara namnet ger en antydning om ”lappar” ursprungsbefolkningen och deras primitiva leverne. Skulle en namnändring hjälpa till höja statusen? För det är ju så det är trots att landskapet består till 1/4 av Sveriges totala yta bor bara här 90 000 inv. Alltså skulle vi alla här betraktas som arbetslösa skulle vi ändå inte nå upp till hälften av den totala (långtids)-arbetslösheten. Så var i landet är de flesta arbetslösa, kanske också kostar mest pengar eller kräver ”insatser”. Inte kan det vara här i Lappland som tidigare politiker jagat med blåslampa och påstått vi alla lever av bidrag.

Allting är okej så länge vårt landskap kan bidra till att stärka landet i övrigt. Inte minst med vindkraften – vattnet, skogen, malmen sedan tidigare – som nu blivit så populär fylla vårt landskap med, naturligtvis även på andra ställen här i norr. Batterifabriken i Skellefteå tar arbetsmarknadsministern upp som ett alternativ söka jobb för de arbetslösa. Men vilken kompetens behövs där och kan man flytta ”så långt”? Det har aldrig varit frågan tidigare när Norrland tömdes på människor och låter det inte så fortfarande, flytta dit jobben finns. Men nu finns inte jobben längre söderut vad vi kan förstå efter den statistik som ingen förnekar. Hur gör man nu, betalar ut miljarder i ”insatser”. Det var inte frågan här när Norrland tömdes.

Vem har ansvaret för hela Sveriges utveckling? Åkesson, Löfven, eller vem då? En naturlag?

Kan vi inte också undra över när ”arbetslösa” politiker inte behöver söka nya jobb utan hellre föredrar dubbla ersättningar från tidigare uppdrag. Dummare än så är de väl inte när lagen är utformad på det viset.

En kommentar

  1. Roland Larsson

    Det är väl knappast Åkesson som har ansvar för Sveriges allt snabbare avveckling från framgångsrik industrination till en alltmer dysfunktionell mångkulturell katastrof. Nuvarande regering är den mest inkompetenta vi haft under modern tid och måste avvecklas snarast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.