Lugn Valborg

Andra året i rad utan firande för den breda allmänheten. Mig gör det faktiskt ingenting, har aldrig förstått vad det skulle vara bra för tända en brasa och skjuta smällare. Ska vi vara riktigt noga bidrar inte en majbrasa till utsläpp, mer CO2? Glaciärerna smälter som aldrig förr och vi kan inte göra mycket, än bara titta på. Köpa en elbil hjälper inte mycket för att pressa ner den totala uppvärmningen, speciellt här i glesbygden. Men Sveriges lagar och styrning går ju ut från hur man ska få bättre miljö i städerna vilket drabbar oss ekonomiskt som gör det sämre leva här. Varför inte se det tvärtom, att det är på det sätt vi lever det som man nu strävar efter som är det som bra.

Men naturligtvis vem vill inte kunna ta bussen, tåget eller tunnelbanan och leva med i den miljö man är vana med. Vad skulle exempelvis ett parti som Miljöpartiet vara till för nytta då? Förbjuda privatbilism, så långt har man inte gått, men nära nog om du inte har rätt fordon som de nere i Stockholm sitter och bestämmer om.

En liten notering i skolfrågan också, den s k Pisaundersökningen där man hittat fel hur skolfrågan skötts i Sverige. Jag har inte intresserat mig så mycket i det. Jag håller fast vid min åsikt att skolan ”förstördes” på 90-talet under Bildt/Persons styre när den kommunaliserades. Efter det har den aldrig fungerat riktigt bra. Tillika har vi den starka invandringen (noterar) som splittrat den ännu mer p g a bristande resurser. Vi kan ju fundera på varför inte Polisen kommunaliseras som den en gång var. Tänk att ha en Polis där man inte kunde tillämpa lagen i brist på resurser. I o f sig fungerar den ju inte idag heller när det blivit det omvända, man har helt enkelt tagit bort den från vissa platser och centralstyr den. Här i Västerbotten är det från Umeå dit alla resurser gått och frågan om inte andra närliggande län har styrningen därifrån också.

Det är så tokigt som det kan bli i lilla ”svedala” på många vis.

Men visst får man bränna majbrasor för mig, men smällare och raketer finner jag ingen tjusning i. Hur många har inte tappat både syn och fingrar bara av det. Kanske har det hänt mindre olyckor nu? Jag har i alla fall inte hört några inrapporterade.

Intrycket vi får är att det inte ska bo några människor här i framtiden. Som vanligt ska vi bara vara en resurs när det kniper längre neråt landet. Tänk på vad jag säger om den politik vi ser, varför inte göra det omvända. Därför att deras hjärnor är förvridna i det tänkande de nu har. Det är inte de som ska ändra sig efter rådande förhållanden. Det är den mindre massan som ska dansa efter deras fioler. De kan dra åt…

Den politik som gynnas är i redan hoppackade och förtätade områdena. Man talar med kluven tunga och samtidigt vill man ha en bättre miljö. Hur fan går det ihop?

Bra miljö kan inte köpas för pengar, men det är ju just detta man gör. Lägger ut enorma summor för att få det bättre, det som vi redan har. Men det duger inte, att anpassa sig efter oss. Vad är det för människor som har bestämmande i vårt i land?

Tillväxten stannar av. Vilken tillväxt då? På deras penisar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.