Går bra nu jobba på distans under pandemin…

…men inte tidigare. Hur lät det från början eller när internet slog igenom på allvar. Det skulle bli så bra nu kunde man jobba var som helst i landet genom att vara uppkopplad var som helst. Hur blev det, alla jobben försvann – inom stat och skatter – i alla fall här i Vilhelmina och säkert på många andra ställen också. I vårt fall blev det Umeå och Skellefteå som sög upp dessa, där det redan fanns tillräckligt många. Det var kontentan av den närmast revolution som skulle bli med internet och den utbyggnad som skulle ske. Det fanns bara fördelar. Visserligen har man ju misslyckats med det också när fortfarande många inte har tillgång till internet, eller usla uppkopplingar. Att skylla på något eller någon politik eller politiker som skulle vara direkt ansvariga för detta är nästan en omöjlighet. De flesta är nog lika goda kålsupare och de vill helst inte att jobben ska fördelas i landet. Några få kanske skulle vilja det, eller försökt men genast blir de nedröstade av den större massan.

Hur ser det ut i här Vilhelmina, här krymps det rejält. Vinsten får man genom neddragningar, att vissa grenar i tidigare rörelser och service helt enkelt kapas bort. Hur länge ska detta fungera och vilka blir kvar, eller vilket? Det är ju trend vi ser. ”Turligt” nog har vi både tandklinik och sjukvård kvar vilket givetvis är bra. På andra ställen i Sverige, speciellt Norrbotten och även delar av vårt län är det brist på personal och speciellt då inom tandvård.

Jag kunde också läsa nu på morronen att det hus som var tänkt rivas här i Vilhelmina och som överklagades av Moderaten Lars Eliasson samt den som också ställde sig bakom detta den gamle Socialdemokraten och Vilhelminaprofilen K-G Abramsson inte är olagligt i sig rent juridiskt. Sedan kan man ju fundera om det är försvarbart riva ett fullt fungerande hus. Kostnaden skulle enligt K-G uppgå till 10 miljoner.

Eftersom vi verkar bli bara färre och färre i kommunen ses inga möjligheter behålla det husbestånd som kommunen har i sitt skalbolag Vibo enligt kommunalrådet Annika Andersson C.

Av den stora kostymen blir nog bara kvar en tummetott.

Här är inlägget i VK. Jag vet inte om det går att läsa för alla.

PS. Enligt K-G kommer beslutet överklagas till kammarrätten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.