Har vi alltid haft förtryck av kvinnor i Sverige? Det är vad Lööf påstår.

I debatten igår kväll beträffande mäns våld mot kvinnor menade Åkesson det är den kultur vi fått in i landet som är starkt bidragande till våld och främst dödandet om jag det tillägger. Lööf blev nästintill ursinnig när Åkesson nämnde detta. Hon menade att vi alltid haft våld mot kvinnor även i vår kultur.

Till viss del kan jag hålla med henne men det kan bero på orsaker som att jobben, de olika sätten sköta både hem (det som var vanligt tidigare) och arbeten som av naturliga skäl blev särskilda mellan man kvinna. Oftast var det tunga jobb, även att sköta hemmet och hade man kor och djur dessutom sköta som var naturligtvis det också mycket krävande, tillika skulle barnen också skötas vilket föll sig naturligt på kvinnan. Visst hade mannen de största krafterna rent allmänt och lotten var givetvis hans bygga huset eller timra ladan eller vara i skogen. Just friheten kan jag till viss del hålla med Lööf föll ändå på mannens lott. I många hem förekom ändå hot och våld mot kvinnor, om mannen också var driven av alkohol kunde rent förfärliga situationer uppstå. Barnen tog givetvis mest skada. Jag tror ändå det blivit bättre.

Dagens problem och det våld vi ser idag mot kvinnor är av annan art, eller kan bero på andra problem än tidigare. Men just det grova våldet, de direkta morden tror jag Åkesson också kan ha en poäng. Att öppet på gator och torg döda en kvinna förekom sällan tidigare så vitt jag känner till. Inte heller styckningar på det sätt som gjordes med Wilma där fortfarande själva kroppen saknas.

Men oavsett så visst vi behöver vi ändra attityd och här kan jag också till viss del hålla med Stenevi MP. Kvinnovåldet måste förebyggas med ändrade attityder från männen eller redan tidigt. Brott ska naturligtvis bekämpas och även mot kvinnor.

Vi ser i många sammanhang den machokultur som fortfarande råder i den manliga kulturen som sorgligt nog kvinnorna börjat ta efter. Inom spel (främst internet, casino) är det den manliga kulturen som rår för detta och hur den byggts upp.

Vi ser också inom olika sporter hur dominant den manliga kulturen är. Så viss behöver vi en attitydförändring vilket de flesta tror jag är överens om. Vänsterns nya ledare gjorde en imponerande bra jobb tycker jag.

Jag noterade att Lööf röstat för en höjning av elnätsavgifterna och troligen beror detta på en bättre överföringskapacitet här från norr. Det var absolut inget bra. Om jag rätt uppfattade skulle det vara en höjning på 24 %. De måste själva i den södra delen av landet förse sig själva med el. Hur eller på vilket sätt de gör är deras problem.

En kommentar

  1. arbetare

    Det har tyvärr alltid funnits idioter som ger sig på kvinnor och barn .

    Det som tillkommit på senare år är 10.000-tals nya illgärningsmän härstammande från en medeltidskultur där det är både tillåtet , normalt och dessutom PÅBJUDET att slå kvinnor .
    Våldtäkter , kvinnomisshandel och andra ruskigheter är i dessa kretsar alltid offrens fel .

    När man från myndighetshåll dessutom rasiststämplar alla som protesterar är katastrofen ett faktum .

    Vilken fasa för de som flytt från förtryck och övergrepp att upptäcka att förövarna följt efter dem till det nya landet och dessutom får miljonbidrag från staten för att fortsätta hata och plåga kvinnor…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.