Hur har vi nått framsteg, är det genom att predika inför massor?

Hur ser våra religioner ut och vilka är förutsättningarna för att ”lägga folket under sig”? Är det inte genom att samla så många som möjligt under ett och samma tak? Det klart det är. Det är något jag alltid varit rädd för eller försökt undvika för att inte hamna i grupptryck. Som jag tidigare sa är det väldigt lätt hamna i det, trots man innerst inne inte vill.

Hur ser de människor ut eller på vilket vis har de gett den kunskap vi sedermera fått och som visar sig de haft rätt i. Trots detta har kyrkan eller den kristna eller katolska delen av de religiösa motarbetat dessa. Vi vet att de t o m brändes på bål. En av dessa var Giordano Bruno.

Hur gick det för Galileo Galilej som också motarbetades av både dåtidens kyrka, kristna och katoliker. De finns många, många andra där vi har att tacka för de gått sina egna vägar. En av de senaste under den här perioden må vara Isaak Newton som gör det möjligt skicka satelliter och rymdskepp ut i rymden. Den senare Albert Einstein var också något av enstöring och som gjorde att vi kunde förstå oss mer på vad som händer i vår omgivning.

Tro och religion är en sak, liksom annat vi kan påverkas av. Men är det alltid sant det som sägs eller försöker påvisas? Det är alltid nyttigt att själv ifrågasätta. Att alltid följa massan eller vad en eventuell ledare säger är inte säkert det alltid stämmer överens med verkligheten. Vill säga den verklighet som finns och hur den skapats om det också bara är en illusion.

Vi kan fråga varför samlar SD så många sympatisörer? Budskapet är enkelt och förstås av alla. Vilka vänder man sig till? Är det inte den del av befolkningen där budskapet går hem och där de flesta känner igen sig. Men hur pass trovärdig är deras politik i övrigt? Ingen granska speciellt det. Det finns något som heter hjärntvätt och där många hamnat i det stadiet. Det finns säkert andra partier också som skulle fungera likadant om vi tänker efter.

Fake News hör vi ofta numera. Är det inte i själva verket från dem som inte vill veta sanningen? Vad brukade Donald Trump köra med om inte allt som sas eller som han inte gillade var fake news.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.