Bakslag för Bolund och S

Vad jag kan förstå har en Centerpartistisk ledamot reserverat sig i förslaget att Bromma läggs ner, eller att det skjuts fram i väntan på mera utredning. Det verkar gått alldeles för snabbt när Per Bolund (MP) tillsammans med infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) klev fram i ljuset med det till synes stolta budet at nu skulle Bromma flygplats läggas ner och det skulle bli bostäder där i stället.

Nu verkar planen gått i stöpet, tillsvidare ska sägas. Lite förbryllad blir man ändå hur lättköpta S är och att de låter MP styra och ställa som man vill. Senast såg jag Greta Thunberg med några andra klimataktivister haft samtal med statsministern och tyckte han gjorde för lite, eller att det går för sakta med ”klimatomställningen”. Jag tycker nästan tvärtom. Man vet nästan inte dag från dag om någon miljöpolis knackar på dörren och man blir hämtad för att inte ha solceller på taket eller av någon annan miljömässig åtgärd som vunnit gehör hos Greta och hennes aktivister.

Vi ser vad som händer om det plötsligt blir stopp. Jag tänker främst på stoppet i Suezkanalen. Det verkar inte bekymra klimataktivisterna om vi plötsligt stryper allting. Vi behöver trots allt ledare som kan styra länder med vett. Omställning och klimatanpassning ja, men vi måste ta hänsyn till hur vi gör vår omställning och att det inte bara sådär går att strypa allting med ekonomisk kollaps till följd.

Beträffande flygplatsen Bromma får de göra vad de vill för mig. Jag är inte insatt i hela den problematiken och för mig kan de gärna få stänga Arlanda också. Jag begriper mig inte på varför folk ständigt ska resa så mycket. Men som sagt, vad de gör för ingrepp i flyget angår inte mig speciellt mycket. Jag bor ju i en autonom region och är själv lite av autonom, utanför gängse bestämmelser och regler. Det enda flyget jag känner till är när tranorna kommer samt titta på vildgässens V-formationer i skyn. Det om något är klimatvänligt flyg.

Vi kan inte låta barn (Greta T m fl) ta över regeringsinnehavet med all den problematiken och komplexiteten den innehåller. Barn är inte mogna för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.