Nollvisioner och brist på öppenhet

Varför har man inte satt en nollvision över kvinnofridskränkningar och framförallt kvinnoöverfall som leder till både våldtäkter och även kan sluta med döden. Samtyckeslagen som S-regeringen tidigare införde är mera en markering för jämlikhet och hindrar inte framförallt våldsmän begå grova våldtäkter där överfall ingår och misshandel som även kan sluta i döden. Här har regeringar varit flata under alla år. Ingen kvinna ska behöva bli överfallen när man är ute och går eller promenerar. Eller över huvud taget. Ingen kvinna ska behöva ta hänsyn när hon vill gå ut och riskera bli överfallen. Det ska vara en nollvision i detta. Ingen man ska kunna ofreda en kvinna. Så enkelt är det.

Så har vi det här med Attendo, skriverierna och uppmärksamheten kring bonusar m m. Även skulle missförhållanden rapporterats som senare skulle fått påföljden att denna som rapporterat skulle av en chef hotats med repressalier. Löfven vill nu stifta en lag i detta att ingen ska riskera avsked eller hotas med repressalier när missförhållanden uppdagas och rapporteras. So far so good.

Men när det gäller inom kommuner där där både Umeå och inte minst Skellefteå direkt avskedat personal som man ansett olämpliga då lyser Löfven med sin tystnad. Detta är ju förfärligt vilken skillnad man gör när man medvetet delar upp olika organisation att vid ett tillfälle ska det vara olagligt och vid ett annat ska man låtsas som det regnar.

Att vi har privata företag kan vi knappast förbjuda inom olika verksamheter om än jag tycker det är bra som det är som vi har exempelvis i lilla Vilhelmina att det går under kommunal regi. Små ställen är säkert inga privata vårdföretag satsa i på ställen liknande här. De skulle ge för små vinster och visst är det vinsterna man är ute efter, vad annars?

Vi ser hur det är i de stora städerna, sjukvården fungerar mycket sämre överlag. Ta det här i Stockholm och mödravården, barnafödandet när man fått göra förlossningar själva och man inte har koll på vilka som kommer in eller inte. Nu har den blå-gröna (m, L och MP) satsat 50 miljoner i detta för att förbättra förhållandena och så ska ske varje år tills det fungerar. Det är vad man lovar.

Jag är glad överlag vi bor på ett litet ställe. Jag tror det fungerar ändå bättre här överlag än i storstäderna för alla kategorier av åldrar oavsett kön.

Ingen kvinna ska behöva vara rädd gå ut oavsett vilken tid på dygnet. Detta är ju förfärligt hur det blivit att kvinnor ska behöva vara rädda när det vistas ute. Även äldre och barn borde ha ett bättre skydd i vårt samhälle. Det verkar förbisetts och prioriterats bort. Är inte det minst sagt märkligt av de syrande när allt annat verkar mycket viktigare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.