Förbjudet träna för (manliga) de som sitter i fängelse

Det visar sig att många av fängelsekunderna har tillgång till träningsredskap liknande som kan finnas på gym. Detta borde förbjudas av en enkel anledning. Tänk er själva någon som är 2 m lång kraftigt byggd och kan träna upp sig ännu mer i fängelset är ju livsfarlig om han sätter den sidan till. Testosteronet kokar säkert i många inne i fängelserna och den enda fysiska aktivitet de kunde få ha är en ren motion. En löpband eller på annat sätt inte kunna träna sin överkropp utöver det vanliga. Så hände för några år sedan när en kvinna blev brutalt misshandlad och dödad av en man. Trots flera flaggningar att hon var i fara hände ingenting. Mannen var storvuxen och närmast behandlade henne som en mygga. Han dräpte henne med berått mod.

Detta är ju förfärligt hur fängelserna blivit till rena bekvämligheter och alla slags rättigheter som fångarna ska tillskrivas. Går vi lite längre bakåt i tiden och i Sverige kunde folk få slita som fan för brödfödan. Det var många som slet som djur, nu ska man sitta i fängelser för något som man gjort och bli närmast belönad. Vad är detta för djävla samhälle vi bygger upp? När man också hör på hur riksdagsledamöterna resonerar kan vi fundera vad de pratar om. Det ska vara hur bekvämt som helst. Inredning och utrustning måste vara väl anpassad så att fångarna ska trivas. Värst i det fallet tror jag vänstern är med sina utlägg.

Att man får en utbildning, kan läsa sig till den är kanske några till förmån eller hjälp. Men ser vi till tidigare dömda (mord)-brottslingar och ett av de värsta skräckexemplen på misslyckad rehabilitering måste vara Clark Olofsson. Han fick göra nästan vad han ville bl a läste inte han till någon typ av jurist eller vad det kunde varit. Lärde sig mer om det rättsliga och blev på så vis ännu mer skolad och  kunde därmed ”lura” rättssystemet ännu mer till sin förmån. Det finns säkert många andra fall där man helt misslyckats med fängelsernas program. Vilka program man har och hur det ser ut känner jag inte till, men något måste vara fel. I ett fall dödades en kvinnlig väktare inne på fängelset när hon ensam (ensam?) skulle transportera en intern. Han överföll henne helt enkelt och hon var chanslös och han dräpte henne resolut. I det senaste fallet med en psykisk störd person som rymt och dödade en helt oskyldig person (småbarnsförälder) när han skulle ta ut pengar i en bankomat. I ett annat fall rymde en fånge när fångtransporten stannade för att mannen ville kissa.

Vad är det för människor vi har i Sverige som sköter våra fängelser, fångtransporter och de som är satta för att värna om andras säkerhet. Det är ju så jäkla dåligt så det är inte klokt. Att man står efter vägarna och kollar hastigheter verkar vara det enda polisen klarar av. Visst ska man hålla hastighetsbegränsningar men jag menar har inte tekniken hunnit längre på andra ställen så varför avsätta polisresurser när de kan behövs för viktigare saker. Skydda oskyldiga för överfall o s v.

Vi har troligen världens finaste fängelser som kostar skjortan bygga. Bekvämligheten ska vara den bästa, fångarna ska trivas. Det svenska rättssystemet måste gått över styr. Saltade räkningar från advokater och jurister som försvarar detta klientel som ställer till allt helvete för oss, det får vi betala genom människors skatter. Är inte detta barockt?

Förresten hur gick det med bilbränderna i Umeå, de klarades visst aldrig upp. Så kan man ju också göra, tysta ner det hela och säga Umeås poliskår är bra? Kanske politikerna har ett finger med i spelet, eller varför inte styr hela proceduren så det ska se fint ut på ytan.

Utvecklingen har gått bakåt i det fallet. Det var tryggare på 1700 eller 1800-tal. Att rånas i hemmet förekom aldrig i den grad som nu. Människor kunde visas ute utan att bli påhoppade och dräpta. Man kan inte bara vara glad och le åt allting. Det verkar saknas handlingskraft över lag i detta slappa land. Skurkar och banditer har ständig julafton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.