Lagarna inte tillräckligt starka – men varför räckte de tidigare till?

Det är det vi oftast får höra och att det måste till nya lagar. Under tiden får man härja fritt utan några nämnvärda åtgärder. Jag anser vi har tillräckligt starka lagar, men politikerna de som har till uppgift sköta lag och ordning är alldeles för handfallna. Det man säger är att de inte ska lägga sig, det är Polismyndighetens uppgift sköta den saken. Det är klart med det resonemanget kan vi lika gärna ha noll politiker. På sätt och vis har också utvecklingen gått dit hän. Öppna gränser, obehindrad handel och vandel över gränserna och vad som forslas över kan även vara större komponenter. Traktorer, grävare och andra dyrbara grejer som byter ägare genom brottsliga beteenden. Det är inte klokt vilken utveckling vi fått. Tillika kan vi även undra vad den snabba befolkningsutvecklingen har för inverkan i brottsstatistiken. Sedan får var en göra sin egen bedömning hur den skett och vilken inverkan den har. Men en sak är säker, den genuint gamla svenska befolkningen var väl tuktade och det krävdes inte lika omfattande och kostsamma resurser som vi nu har för att hålla ordning.

Idag har man ingen respekt alls för rättssystemet, vare sig så länge man befinner sig utanför och allra minst när de slår sina slöa och verkningslösa klor i en potentiell farlig brottsling. Det tar år och dagar innan hela rättsprocessen är färdig. Under tiden rullar miljonerna på i olika utgifter i det tillhörande rättssystemet. Att personer (främst jurister) kammar hem storkovan och av de skatter rättssystemet ligger till grund för. Vem vill ta ett ”hederligt” arbete när man kan göra sig storkovan på brott och straff och för att inte säga de otaliga kryphålen som är till grova brottslingars fördel. Även här kan exempelvis Telia vara inblandade där man går fria just för detta. De otaliga kryphålen som skickliga jurister utnyttjar. Lika inför lagen? Stämmer inte på långa vägar.

Hagbard Handfaste

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.