Region Västerbotten – 100 år efter i tiden

Man kunde tro året är 1921 inte 2021 som vi nu har. 1921 vid barnafödande hände det inte sällan man fick föda hemma. Vill säga kvinnor, idag kanske med synen på kön man förväntar sig att männen också ska föda? I vilket fall och bästa fall kunde en ambulerande sjuksyster/barnmorska hinna dit, vill säga för den som hade tillgång till telefon. I annat fall fick man skicka bud om det hanns.

Situationen som nu uppstått är närmast beklämmande när inga BB kan hållas öppna under sommaren. Öppna kan de vara men resan dit kan vara lång omkring 50 mil enkel väg till eller från (+ eller -). Jag lägger skulden helt på de styrande inom regionen eller de som ansvarar för detta. Just nu är det dessa i detta sammanhang som har ansvaret, i andra frågor rörande sjukdom m m kan det vara lika illa. Men vi koncentrerar oss nu på BB och den svårtillgängliga situation som uppstått.

Vi vet hur sjukvårdspersonalen slitit nu under coronan. Att man fått skjuta på sina ledigheter o s v. Då är det inte frågan om hur mycket de måste anstränga sig. När personal som ska se till att det fungerar nu inom den här frågan med tillgängliga BB inom rimliga avstånd verkar man lida av en form av sömnsjuka. Man ska givetvis ha full lön, inte arbeta över eller anstränga sig onödan. Jag är van med när något är rejält bråttom får man jobba över och lösa problemet tills det är klart. Här verkar de styrande som sköter detta fastnat med morgonrocken i ett dörrhandtag eller på annat sätt sölar och som de oftast är inkörda med. Det verkar ha blivit en trend inom Region Västerbotten bete sig som de vore drogade och inte fattar problemet. Nog måste dessa slökusar också kunna anstränga sig lite mer än vanligt.

Är det förslöade sossar här också?

Region Västerbotten måste vara den sämst skötta i hela landet. Absoluta bottenbetyg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.