S måna om företag?

Ser det inte ut på det viset lite varstans där S styr? Visst månar S om företagen det ger ju dessa en chans själva få in så många som möjligt i deras organisation (främst kommuner) så att de kan sitta (eller stå 🙂 och bestämma. Det är mera för att måna om sig själva deras intresse ligger i företagen. Vad ingår i den socialdemokratiska läran? Ja mycket av det vi ser som nu rasat samman och inte fungerar särskilt bra om vi ser med ögon till den utveckling som sker och skett. Det kan ha varit alldeles generöst inom vissa grenar eller hur man vill uttrycka det eller kalla det. Så länge folket kan få olika förmåner som i de flesta fall (om inte alltid?) är uppbyggda av skatteintäkter då ler folket och de flesta är nöjda. Inte alla givetvis, de som blodar med sina företag för att få det gå runt och inte minst de mindre ler inte särskilt glatt. Det som framgår i de flesta fall är att S (kan gälla även M) att man gynnar de stora svenska företagen. Varför har inte pappersbruken m fl någon skatt på elen? Inte undra på att det svenska gamla företagandet slagits ut. Vi vet hur det såg ut här i Vilhelmina fram till 60-talet. Bygden levde av alla småföretag, inkl småbönderna. Ska vi vara riktigt fula och skylla på någon var det under finansminister Sträng som de mindre företagandet helt lades i sank? Skattetrycket, för att (ursäkta) arbetarna skulle få det bättre kostade just detta. Nedläggning av Norrlands glesbygder.

Frågan är också om inte en övervägande del av landets glesbygdskommuner är överbefolkade, jag menar just i besättningen styra olika kommuner. Jag framhåller detta som det största problemet för de glest befolkade kommunerna. Det är en alldeles för stor administration i förhållande till folkmängd. Sedan får de styrande försöka framstå som hur duktiga och skickliga som helst, men jag tror häri ligger en stor del i sanningen.

Som pensionär kanske det saknar betydelse idag. Men återblick kan aldrig skada – någon.

Inspiration är viktig för människan. Den måste leva i ett ”friskt” samhälle.

Vilken nytta har man som enskild ha ett företagande av en kommuns Näringslivskontor? Är inte idén den bärande kraften och regelverket bestäms väl inte av respektive kommun? Detta anser jag är mer eller mindre bortkastade pengar och har en rent av  kostsam inrättning i en kommuns verksamhet. Betalar den ens sig själv? Mycket av det en kommuner bedriver är rent ut sagt rena slöseriet med en befolkning skattepengar. Kommuner ska inte vara förmyndare för människor som har en vilja klara sig själva.

Kommuner måste börja skala i sina egna verksamheter och den administration de har. Hela upplägget som det nu funkar verkar i stora drag förkastligt.

Det är ju meningen att så många som möjligt läser detta och att ifrågasätta olika saker finns inget förbud på. Varför skulle en kommun vara skyddad från att få kritik? Det verkar finnas ett dolt tabu att framföra kritik mot en kommun. Vad skulle dessa människor som arbetar där i olika befattningar ligga under för immunitet från kritik?

Vad beträffar Vilhelmina kommuns ”kassa” kan den knappast räknas till gigantisk som man lätt kan tro av de redovisningar som sker. En student med lite inblick i ekonomi skulle lätta klara av detta. Vi behöver ingen delegation till det. Flytta lite siffror hit och dit kan inte kräva någon exceptionell utbildning, möjligen där maffian styr.

När allting är bortrationaliserat, vad finns då kvar att administrera, bestämma och ta beslut över? Det hela börjar mer och mer verka enbart löjligt. Snart består kanske en kommun bara av löjliga (onyttiga) figurer.

Småpåvar sparkar man resolut i arslet bara sådär.

Vad väntar nu, dödstraff för en oppositionell som i diktaturer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.