De få jobb som finns i glesbygd ska inte bestraffas (ytterligare)

Hur ser hela den politiska situationen ut, jag menar vad utgår politiken ifrån den som nu styrts av den här regeringen och inte minst Miljöpartiets inflytande? Är inte perspektiven sedda från städernas miljöer och deras problem? Man säger man vill ha en grön politik, men vilket och vilka är det man (den som står för miljö- och klimatpolitiken) vill förändra, det är städernas miljöer man främst vill förbättra. Reseavdragen ska bli noll. Här utgår man från stadsmiljöer där både fler jobb finns och även i de flesta fall kan även cykel användas. Även en sparkcykel kan ingå som transportmedel och vad har vi här då om inte batteridrift. Vill man hålla sig frisk och vital är vore det inte rimligare använda benen då (för de som är friska) och träna upp sin kondition?

Jag säger inte att ”högerpolitik” är bättre men inte sämre heller som det nu utvecklats. Därför anser jag det spelar ingen större roll vem som styr landet. Vem var det som verkställde misstroendet mot sittande regering? Var det V? Nej V sa bara att de inte tänker stödja den här regeringen längre. Då tog SD chansen och fick övriga med sig, M och KD. Man måste skilja på begreppen och de olika händelserna hur hela denna misstroendeförklaring gått till. Är det förbjudet och omkullstörtande säga man inte stöder någon längre?

De som nu måste vara rejält nervösa inför ett eventuellt nyval kan vara både L och MP. Vänstern som redan ligger högst bland de mindre partierna kommer öka på sitt stöd.

Regeringen styrd av Löfven (Plus alla andra som får anses som knäppgökar) har gjort alltför många fadäser att de kan inte få majoritet styra längre. Det är de flesta överens om, både från vänster och höger. Missnöje på båda sidor.

Vi har ju trots allt demokrati i det här landet och majoriteten vinner. Det är det som sker nu. S försök att stoppa det här bl a med hjälp av kommunals ordf. och bl a utlova en familjevecka i elfte timmen är mera löjeväckande. De kan pladdra på hur mycket de vill nu, ingen tror på dem längre. De har haft chansen visa vad de går för under 7 år, varför ska vi tro det blir bättre nu i elfte timmen?.

Alla kategorier av människor är trötta på deras politik som rent av blivit ännu sämre för många. Pensionshöjningarna för de med lägst pension kom av sig. HVB-hemmen (där nyligen en 5-åring drunknade) friskolorna och deras enda intresse är vinster har inte ens nämnts göra något åt. Att ösa pengar över exempelvis Volvo och Sandviken (coronastöd) har gått hur bra som helst och att de sedan delat ut miljonbonusar till varandra. Det klart att folk lessnat på dessa då det mera liknar högerradikala. De vill helt enkelt bara regera, men de duger ju inte till.

Vad beträffar flyget SAS borde staten avsäga den delen av ägarskapet. Här har åtskilliga miljarder betalats ut som det talas tyst om. När det gäller annat finns inte pengar till någonting. Den här regeringen har gjort sitt.

Ingen är oersättlig, varken Stefan Löfven och hans kollegor inklusive finansministern. Prövotiden på 7 år är till ända.

Demokratin går vidare, trots att S med alla medel försöker stoppa den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.