Klimatet – hett ämne

I mitt föregående blogginlägg skrev jag om SAS och det borde lagts ner eller sälja ut de delar man äger. Jag står fast vid det uttalandet samt vill lägga till ytterligare. Tar vi vårt eget landskap Lappland och de människor som här bor och verkar kan knappast utsläppen vara större- eller ens i närheten vad flyget och SAS släpper ut under normala förhållanden. Tillika kan inte alla ha elbilar här, tillika har inte alla råd köpa elbil. Ser vi till samerna och utan att lägga ord i deras munnar, tror jag med stor sannolikhet de inte kan ha elbilar i någon större utsträckning. Att lämna sin bil i ödemarken i fjällmiljö utan tillgång till ström och laddning kanske är svårt förstå vilka förhållande vi häruppe kan leva under. Detta kan också gälla andra människor, även icke renskötande samer. Det är beklämmande hur liten kunskap som skyfflas från huvudstan och riksdagshuset i tron att vi samtliga i Sverige alla lyder under de förhållanden man här utgår från.

Ser vi också till andra förhållanden vi blivit vana leva under borde vi sammantaget vara de mest miljövänliga i Sverige. Gles befolkning och vi har under vår levnad sedan barnsben fått tänka oss för hur skaffar prylar. I alla fall om jag går till mig själv. Köper eller använder man något är det för att ha bästa nyttan av det. Slänga använda grejer gör då jag sällan om jag anser de går att laga. Kommer de inte till nytta i något annat sammanhang, man kan ta delar från det och använda det i annat syfte, ja då slängs det om det absolut är ett måste. Jag tycker det är dålig politik straffa ett fåtal samtidigt som man förbiser de stora utsläpparna.

Jag börjar undra om den här regeringen gjort sitt nu. Baylan kastade in handduken också och det var väl skönt. Nu återstår Morgan Johansson. För att jag ska bli någorlunda nöjd borde han också lämna.

Vi får se vad Magdalena hittar på. Sista chansen räta upp partiet. De har nu snart satt sprätt på alla pengarna, de 74 miljarderna hon pratade om som fanns i statskassan, över. Specialister och andra inom ekonomi säger det är ett glädjebelopp som hon presenterat. Återstår att se vad som händer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.