Kultur, sport och nöjen ska inte styras, eller ges statliga bidrag för

Det är min spontana inställning. Det är alldeles för mycket av det i världen som blivit till ren onytta, ja rent av kan driva världen i fel i riktning om det leder till missbruk. Lika mycket som vi måste ta hänsyn till klimatet, lika mycket borde vi tänka över hur människor beter sig i övrigt. Alla måste ta ansvar. De glädjeyttringar vi ser, olika galor, priser som delas ut tycker jag rent av bara är ett spektakel som inte driver mänskligheten framåt och fel riktning.

Det fanns en tid när människor hade mera respekt för livet, att vi var mera nöjda med det nödvändigaste. Idag har situationen blivit en annan. Tillika kan en stor del av jordens befolkning lida nöd och skillnaderna verkar vara bli större och större. Att leva gott behöver inte betyda man lever i överflöd, inte heller i ren fattigdom.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Beträffande bränderna vi sett lite varstans kan vi undra om inte många beror på oförsiktighet, ja rent av att de tänts på av någon galning eller flera? Visst kan bränder uppstå genom självtändning, ett glasliknande föremål som orsakar detta genom att pressa samman solens strålar. Hur är det med ”vildmarksmänniskorna” vi fått när vi haft eller har pandemin, hur försiktiga och vana är dessa vistas ute i naturen? Att göra upp eldar är en farlig sak för den som inte har någon kunskap alls om det, var eller hur man gör upp den. Släckningen är oerhört viktig när man väl använt elden. Det får under inga omständigheter vara det lilla minsta kol som har någon tillstymmelse till att sätta igång en fyr igen.

Vi måste börja anpassa oss mera efter den situation vi befinner oss i, klimatet kommer inte ändras tvärt oavsett vilka åtgärder vi sätter in. Kanske om 2-300 år säger experterna. CO2 är en kraftig gas på så sätt att den stannar kvar i atmosfären under lång tid.

Hur mycket ström förbrukas på de konstgjorda ishockeyrinkarna, bara det? Allting bidrar, man kan inte förbise att vissa inte ska bära ansvar och andra nästan utplånas och som redan lever klimatsmart.

Det är alldeles för mycket ståhej inom vissa sporter, inte minst ishockeyn. Skidor, till stor del friidrott (där vi har 2 svenskar i särklass. Mondo och Ståhl) tycker jag är befogat. Visst kan andra sporter också vara roliga titta på. Biltävlingar, rallyn har jag tyckt varit intressanta. Nu skulle man viss börja med hybridtillverkade bilar här också. Intressant se den utvecklingen. Men visst ligger det oerhört mycket pengar i den också liksom hockeyn. Men utan bilsporten skulle vi inte ha de säkerhetssystem och annat som gjort bilarna oerhört mycket bättre eftersom om inte de testats fram genom olika tävlingar. Även mera effektiva motorer (kolvmotorn). Men naturligtvis finns en gräns här också, vad som får anses gott och vad som inte är. Det är alltid stora summor pengar inblandade om det kan man tycka vad man vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.