Elbilar och batterier kräver nya gruvor

Vad Mp talar tyst om, förutom vattenkraften som förstört vår norra del i mycket stor omfattning och stora områden, kommer nu gruvbrytning av metaller till fordonsbatterier ske. Även här ska ytterligare den norra delen i Sverige bli föremål för ännu en ny exploateringsprocess. Jobb till förbannelse, eller en förbannelse. Ska vi säga något om samerna också har skogsbruket ställt till mycket besvär. Främst är det det tidigare Domänverket som ödelade stora områden under 70-talet med sina markberedningsprocedurer. Marken formligen plöjdes upp och även senare används metoder där myllan vänds upp och ner på och den produktiva renmossan har försvunnit i princip helt. Räknar vi alltsammans främst vad Norrland och synnerhet Lappland utsatts för under åren är det minst sagt beklämmande. Med ganska stor säkerhet är det för övriga landet ska ”växa” och människor ska ha både elström och alla övriga tänkbara bekvämligheter.

Jag tycker det börjar likna hur Amerikas indianer behandlades. De fråntogs mark och sattes i läger. Samma sak händer här, förvisso är inte vi satta i läger, men hur många blev tingade flytta härifrån för en synnerligen hänsynslös förd politik. Nu när detta lagts sig vill man åter exploatera mera av det som finns att ta. Vad blir kontentan av det, stora maskiner som går dygnet runt och bryter upp mark. Är detta vad vi (MP) kallar världens första koldioxidfria land, men hur mycket annat jävelskap och intrång ska vi igen tåla? Det är ju rena dyngan de håller med.

Förresten vad kommer dessa maskiner gå på – batterier? Kyss mig. Det blir vanliga förbränningsmotorer som spyr ut skit, dag ut dag in. Det är den miljöpolitiken vi pratar om, eller MP:s miljöpolitik. Ingenting blir bättre, bara sämre.

Skottpengar på all dyngan som ränner omkring vore en hyfsad förtjänst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.