Kan MP rädda sig kvar i riksdagen om man kallar SD för ”bruna”?

I o f sig inte något ovanligt att SD blivit kallade för ”bruna”. Vi ska komma ihåg hur det såg ut under Alliansens tid när framförallt C:s företrädare (främst lokalt) använde det flitigt. Sedan har det lugnat ner sig och nu har det nästan övergått i ett tabu och kalla partiet för ”brunt”. Det har naturligtvis blivit efter att M-ledaren Kristersson tagit partiet under sina armar. Alla övriga i de ”blå” färgerna inom vad vi kallar ”högeralliansen” verkar också acceptera SD som vilket parti som helst. Liberalernas tid vid makten verkar dock lida mot sitt slut och i partiledardebatten häromsistens framgick hur okunnig hon är (hela partiet?) om hur vi har i Norrland. Jag märkte då det i alla fall.  Intresset för Norrland, Norrlands inland/glesbygd är väl mera att försöka vinna några röster. De 650 000 registrerade arbetslösa får nog ses som en fördel för de röd-gröna i röstetal. Högersidan med Kristersson i spetsen försöker vända det till sin fördel, men vem av dessa lägger sin röst på honom eller hans nuvarande vänner? Här kan S,MP vända den stora arbetslösheten till sin fördel och MP med sitt uttalande om det bruna partiet och deras, som han säger, främlingsfientlighet. Politiken är inte helt ren, den kan även vara ”smutsig och brun” i sig överlag.

Efter nyår höjs bränslet ännu mer. Av MP och sittande regering, hur länge de nu blir kvar?

4 kommentarer

  1. Krister

    Intressanta åsikter.
    Om det tillåts fyller jag gärna på dem med ytterligare lite fakta, och en del åsikter, som kanske förtydligar bilden.
    Bloggförfattaren skriver ” att M-ledaren Kristersson tagit partiet under sina armar. Alla övriga i de ”blå” färgerna inom vad vi kallar ”högeralliansen” verkar också acceptera SD som vilket parti som helst.” Här borde inte den ca femtedel av den svenska väljarkåren glömmas bort!
    Just nu är det ju så att var femte väljare i Sverige (enligt senaste opinionsundersökningen) ”accepterat partiet som vilket parti som helst”. Denna siffra kommer med största sannolikhet att öka, om nuvarande regeringsparti MP tillsammans med sitt stödparti S får fortsätta sin medborgarfientliga politik.
    Det kan aldrig vara bra när en regering är så verklighetsfrånvänd och elitistisk som den nuvarande är.
    Men sanningen kommer antagligen ifatt både S och framför allt MP i kommande val

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Är inte det som är ”problemet” med SD, väljarkåren? Jag har fått kommentarer jag inte tagit in p g a detta. Förvrängda sanningar som de flesta inte håller med om. Det är ju därför SD får sånt stöd, av människor som inte verkar veta något om historien. Men visst, inte kan varken S eller MP traska på som de gör. Vad det sedan blir återstår att se. Skulle jag tippa något tror jag L åker ur, V går framåt och S+MP+V bildar regering. Men visst, hänger fortfarande L kvar kan det mycket väl bli en M-regering. Utvecklingen som nu blivit bäddar nästan för det. men vi får se.

      • Krister

        Tack för svar och tips.
        Problemet med väljarkåren ser jag nog mer som att det fortfarande finns en stor del ”gamlingar” (inte alls nödvändigtvis åldersrelaterat) som tror och tänker att S står på arbetarnas sida och att Allianspartierna skulle springa storföretagens ärenden. Så länge den villfarelsen ses som någon typ av sanning finns det risk att S fortfarande får röster.
        Min tro gällande kommande valresultat är lite mer optimistisk än bloggförfattarens. V kommer nog att gå framåt, deras nya partiledare har gjort ett gediget intryck så här långt. Men ganska övertygad om att inte ens stödröster kommer att rädda MP, de får tack och lov lämna skutan. L håller sig kvar, tack vare stödröster och vi får en framåt och ny regering, M, KD med stöd av SD och L. Vart vindflöjeln Lööf hamnar? Hon följer makten, det är nog det ända vi vet med säkerhet

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Hoppas kan man alltid. Men Sverige är nog förlorat för långt framtid. Den sista vildmarken har redan exploaterats. Våra stora älvar producerar ingen fisk längre, bara el och ännu värre blir det när vi ska ha ström till elfordonen. Tyska BMW har köpt in sig i batterifabriken och är delägare i den för att kunna sälja sina dyra lyxbilar. Hur kan ett parti som MP tycka det är bra? De står ju på exploatörernas och kapitalisternas sida. Samtidigt har S tagit dessa under armarna och låter de styra politiken. Samtidigt hörde jag Ygeman på radion idag (en stor lögnare) hur han rekommenderade norrlänningar köpa elbilar, det skulle gynna dessa speciellt. Han nämnde man kunde köra för 2 kr/milen och nämnde om 10 år framåt men glömde vad då strömmen kostar? Hur fan kan han veta det om 10 år när redan det är elbrist, den dumme fan. Det är ju MP som tutat i S dessa drömfalsarier. Vi kommer få både elbrist, dyr mat och svindyra levnadskoster med en politik som nu MP,S och C inför. Jag tror Sverige blir ännu sämre än vad det nu är.

          En science fictionregering. Jag tror inte de ens får genom sin budget. Ja mig gör det detsamma. Man har ju haft 7 år på sig räta upp Sverige och nu börjar man jobba intensivt i elfte timmen. Föressten, har vi någon regering, alla har ju avgått, även Löfven och man pratar om styra Sverige. Med en träpinne och träskallar?
          Sd består inte dessa av många som hoppat av S eller som tillhört facken = S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.