Norge har fler elbilar än Sverige, men utan chockhöjningar av bränsle?

Hur kan det komma sig och även haft en högerregering ända tills nu i höst. Vår gröna politik går ut på tvingande, inte frivillighet. Norge skulle nu ha 4 kr lägre bränslepris än Sverige, Finland 3 kr litern. Hur kan det komma sig när vi alla bor inom Norden och marknadspriserna kan inte vara så olika mellan våra länder. Det finns bara en förklaring, det är sittande (ja just sittande och får ingenting gjort förrän nu i sista minuten det försöker räta upp alla misstagen) regering som orsakat detta hur det blivit som det är. Det har hållit på fjollrat i allt möjligt och nu hade visst Löfven bjudit in till någon konferens i Malmö mot antisemitism. Inbjudna var både Frankrikes president men även Amerikas. Ingen kom, skyllde på pandemin, risken att smittas. Det är på det viset att Löfvens regering har kapitalt misslyckats med det mesta och nu i slutskedet försöker han göra avtryck på sitt ledarskap genom att anordna den här konferensen. Den är inte bara dyr, tar upp stora resurser från polisen samt förbiser gängbrottsligheten helt med detta agerande. Han går nog till historien den som inom svensk politik styrt landet sämst. Han försöker helt enkelt sätta fokus på annat genom sitt misslyckande styra Sverige. Löfven kan vara duktig i minde sammanhang, men varken inom EU eller större. Han har alldeles i grunden för lite kunskap. Är ”trög” när han får frågor han ska besvara utan manus. Något snille är han inte. Arbetargrabb, ja men ingen stor ledare.

Jag läste att i Sverige nära gränsen till Finland var det ett par som åkte över dit och tankade bilen. Husbilen de haft hade de sålt för de hade inte råd ha den kvar. Den brukade de ha när de hälsade på barnen i S-holm. Det är ju också en följd av regeringens politik. ”vanligt folk” eller de som inte är höginkomsttagare straffas och de rika gynnas där utgifterna som regeringen under de här åren löpt amok med påföra människor. Har denna politik varit likadan i Finland eller Norge? Jag tror Sverige är utmärkande i sitt sätt regera och vad har de åstadkommit med det som de säger varit syftet, att landet ska bli grönare, inte ett dugg. Tvärtom ska nu marken grävas upp och vandaliseras, älvarna redan utblottade på fisk. Skogen ska nu stå för all råvara, vad blir av Sverige? Priserna skjuter i höjden, folk med låga inkomster är de som mest kommer i kläm.

En man boende i Malmö sa att det hela kostar ofantliga summor pengar och sedan när väl konferensen är genomförd är det ingen som kommer ihåg den. Dessutom var många Malmöbor helt ovetande om konferensen. Vill säga den var mer för anordnaren att visa upp dessa. Syftet med den kommer i skymundan. 

Några fler som intervjuades påstod att det t o m kunde öka antisemitismen. Jag tror också det. Förfärligt så okunniga de är. Men det är ju Löfven som håller i den, så inget konstigt med det.

De svenska skatter på energi måste vara de enda i världen som har. Skatt, energiskatt och sedan moms på hela kalaset. Så styr ett land med diktaturer. Men lilla Sverige. Det är förfärligt.

2 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Hoppas det är fler som inser detta. Men tyvärr vill inte stora delar av S inse det. De fumlar på i mörkret och letar efter sin identitet. Nu hoppas man på ”Magda” ska vända skutan. Visserligen torde hon vara mer begåvad än Löfven. även ”rappare” både svara på frågor och kommentarer. Men allting är ju så genomskinligt vad de nu håller på med så man behöver inte vara speciellt intelligent för att förstå det. Men de hoppas väl som vanligt, eller lever i en förgången värld när inte media var tillgänglig i den utsträckning som idag. De tänker vänta till det ”stora slaget” deras kongress. Då väntas allting ske, men tyvärr 7 år för sent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.