Korruption inom skogen?

Nu anklagas Skogsstyrelsens Generaldirektör för jäv. 

Detta med skogen och dess vandalisering har pågått under lång tid. Jag nämnde renlaven hur den nästan helt försvunnit p g a det sätt man (främst dåvarande Domänverket) markberedde för att sätta nya plantor, plöjde upp djupa fåror i marken. Under en tid var det mäkta populärt ersätta den gamla svenska skogen med tall ursprungligen från Nordamerika. Den s k Contortatallen. Den är speciellt snabbväxande men tyvärr ger den mycket dålig kvalitet och dessutom när den växt upp till större storlek blir den näst intill ogenomtränglig. Den bildar mera ett ogenomträngligt buskage med risiga långa kvistar och skogen blir inte normalt som den svenska som vi vanligen ser/sett. Mera luftig och där ljuset får möjlighet tränga igenom. Många av de vårdslösa skogsavverkningarna som då skedde under -70 fram till ca: 1980 kan se ut så här. Plus de stora dikena man plöjde i marken som helt förstörde den tidigare terrängen och ödelade mossan och det humusskikt som där tidigare fanns. Det är stora miljöskador som vi får leva med. Att försvara hur skogen skötts, dess avverkningsmetoder eller hur de används är helt förkastligt.

Norrland skogar, Norrlands älvar, Norrlands marker (gruvor), alltsamman vad har de gett oss? Har pengarna stannat här från uttagen i Lappland? Varför har kommunerna blivit så fattiga så att de måste dra ner på allting? Vem tror på utveckling norr längre? Mark och Miljödomstolen har avslagit LKAB:s utökning av gruvdrift. Var kommer vätgasen in eller lagringen av den från vindkraften?

De gröna jobben, vart tog de vägen, de mindre småskalige som skulle vara till även för mindre antal människor eller de som där bor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.