Mer vindkraft i norr, men ingenting i söder?

Utanför Skånes kuster och däromkring nekar man för vindkraft ute i havet. De säger det blir störande. I norr däremot fortsätter man utöka utbyggnaden. Nu senast Skellefteå kraft ska bygga ännu mer. Man skyller på klimatet, att rädda det, men ärligt tror jag det är bara ett sätt fylla på de enorma inkomster de redan har sedan många år. Vad är skillnaden i protester, när sörlänningen protesterar då blir det stopp. När norrlänningen protesterar om han gör och knappt märkbart då betyder det ingenting. Människor som flyttat hit från andra länder för att finna lugnet och bo i en naturnära miljö tvingas flytta p g a störande vindkraft. Hur blir det med fåglarna, stora örnar osv, hur mycket störs de av vindkraften om det inte i sämsta fall flyger ihjäl sig. Det här med miljön, klimatsmarta lösningar håller på göra landet ännu sämre än vad det är. Det här kan aldrig bli bra som man håller på.

Vi kan också fundera på då man annonserar om fossilfri el varför man fortfarande måste betala energiskatt. Energiskatten räknas inte den som en straffskatt för att vi ska använda mindre av den skadliga elen. Om det är det fossilfria man rekommenderar men ändå fortsätter ta ut energiskatt är ju detta bara bluff och båg. Samma sak med kärnkraften den var/är också koldioxidfri men energiskatt på den också, vad menar man egentligen? Samtidigt ger man lättnader för solel, borttagen energiskatt, men sätta solpaneler på taken här fingerar ju inte, bara på sommaren, men då behövs ingen värme eller lite. Jag tycker man kan finna att än en gång ska energi och resurser tas härifrån utan några nämnvärda protester. Ingen kan ju eller vill bor nära vindkraftparker. Vad betyder det? Att människor väljer inte flytta hit. Vi gräver vår egen grav ännu djupare om det fortsätter. Samtidigt ska vi öka på elförbrukningen, hur räknar man här? Är det förskolebarn vi har inom energimyndigheten eller de som stakar spåret åt oss. Det är ju närmast horribelt vilken utveckling vi ser.

Totalt sett världen över tror jag bra lite på att något skulle förändras till det bättre, vill säga mindre utsläpp. Man håller på med alla experiment som ingår i en ”omställning” och innan den är slutförd och kanske bara någon procent de kommit fram till som förbättrar, intill dess sker bara en ökning av utsläppen. Inkludera här produktionen och de material som används. Mycket plast ingår här, vill säga lika med olja.

Ska vi komma någon vart måste våra vanor radikalt förändras. Men det låter inte höras. Fortsätt bara på inslagen linje, det blir bara sämre som vi nu håller på.

Börja med att det som inte anses nödvändigt måste minskas ner rejält. Här kan flyget vara där åtgärder först sätts in. Men hur låter det, är glada att flyget återtagit sin marknad?

Längre tillbaka var vi lika nöjda ändå fast vi inte kunde resa utomlands fler gånger per år. Back till mera ”basic” vanor är det enda som kan rädda oss, inte fortsatt ännu mera tillverkning. Utvecklingen går i helt fel riktning.

Vindkraften är det mest miljöförstörande landet ”råkat” ut för och en stor katastrof. Lika allvarlig som när vi höll på med 30-åriga kriget. Tillika är den ineffektiv, tar upp stora landytor som blir oanvändbara för lång framtid. En stor katastrof är det vi bygger upp i många avseenden.

2 kommentarer

  1. Kenth

    Hej Läs på om vindkraften så ser du att den inte är så miljövänlig som det påstås.
    Ändrade luftströmmar…döda fåglar döda insekter osv.
    Att vinden ändrar riktning sen den träffat ett vindkraftverk kan göra att områdens
    luftströmmar förflyttas …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.