Malliga politiker pratar om hur mycket ström vi förfogar över

Vi skulle behöva en helt ny översyn av våra energikällor, gamla såväl som nya. Samtidigt som man pratar om biologiskt mångfald och arters bevarande dödas många av våra arter utan att några av våra politiker ens lyfter på ögonbrynen och gör någonting åt det. Vi kan även undra hur Miljöpartiet tänker? Här ser vi ett skräckexempel som kan ske beträffande vattenkraften. 

Det är många fler arter, larver och andra mindre levande arter som tar skada ”bara” av den, vattenkraften. Inte minst den naturliga fisken och dess vandringar som tidigare skedde. Att vi måste ha el är naturligtvis en förutsättning i vårt dagliga leverne, men det är också viktigt i ett bevarande av vår natur. Det tycks kommit i andra hand om vi ser hur utvecklingen varit, är och går.

Att elmarknaden slagits ihop både i Norden och även i övriga Europa samt även med britterna trots de inte nu är med EU. I Skåne nämndes de fick betala dyrt för naturgasen från britterna och England. Jag tycker det är en lite farlig väg att gå just det här med nästan allting som sker att vi ska vara beroende av andra. Ygeman skryter inte lite över det hur vi levererar ström till andra länder och ständigt har ett överskott. Importen senaste vintern skulle endast skett under 3 dagar. Han tycks äga hela Sveriges energikällor, inte minst vattenkraften han gapar om hur unikt Sverige är, men nämner inte också att den förstört mycket. Det vindkraften nu också åsamkar tar han inte ens upp. Sedan säger han att ledningsnätet ska skyndas på byggas ut så att leveranser från den norrländska vattenkraften kan ske till den södra delen av Sverige. Detta är en sanning med modifikation, om inte en ren och skär lögn. Vill säga samtidigt som hela sossepakten inklusive Miljöpartiet framför Norrland som det nya expanderande området i Sverige med både vätgasanvändning vid tillverkning av stål samt den nya batterifabriken i Skellefteå. Visst låter det bra, men det kommer dra otroliga mängder energi och varur ska då leveranser ske till södra Sverige? Främst S och Mp pratar fast sig själva samtidigt som de har höga drömmar över den utveckling som ska ske. Miljöpartiet som de nu beter sig har blivit en av Sveriges värsta fiender till att förstöra vår miljö.

Varken djur eller människor tar de hänsyn till. De har bara ett mål, att kärnkraften snabbt ska avvecklas, sedan hur det blir är en ren chansning. Samtidigt ska de utveckla Sverige med bl a elbilar men händer knappt någon med laddstolpar efter vägarna. Som vanligt då S ska göra något sölas det på som vanligt. Nä, nu får de förbanne mig börja på hända något om de ska bli betrodda eller också lägga ner hela skiten.

Tilläggas också, att det kommer sällan bli så mycket utsläpp de närmaste 10 åren. Olja och gas flödar, samt även kol för att bygga sig fria från utsläppen. Det går tvärtemot vad man förutsatt sig. Parisavtalet kan de torka sig i ändan med. Liksom Gretarörelsen och den unga skaran som tror att välfärd kan byggas ur intet. Inte i alla fall på det sätt vi byggt upp den. Då måste vi börja använda segelfartyg, elda ved och kol, stänga flyget, sluta bygga och stoppa all trafik samt mycket mycket mer som vi idag har. Världshandeln måste upphöra i den grad som nu sker. Vem tror på det – längre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.