Sverige lamslaget

Alla pratar om 1,5 graders målet, inte minst FN och den globala styrningen i världen. Det har blivit ett hårt tryck på världens länder att få ner utsläppen så att vi ska kunna sänka temperaturen, eller det man hoppas på. För Sveriges del har vi inga stora utsläpp, om det nu inte ökat med främst Miljöpartiets politik som regeringen S nu tar efter och även tidigare fört. Beskattningen av nya bilar har gjort att folk köper billigare begagnade som troligtvis släpper ut mer än nyare icke elbilar. De nytillverkade anges också att de börjar bli brist på, man nämner bristen på halvledare som största orsak. Sammanfattningsvis har inte Sveriges fordonsflotta minskat sina utsläpp. Här inkluderas alla fordon, även lastbilar och bussar.

Nu ser vi vad denna miljö- och klimatpolitik lett när vi nu står inför allvaret att hela Sverige belagts med snö, is och kyla. Militären har kallats in nere i Skåne för att säkerställa att ingen ska komma till skada eller hoppas på. Samtidigt som elpriserna skjuter i höjden har också den största tillverkaren av bröd Pågens, tvingats höja priset p g a detta. Det kommer säkert många följa med på detta med prishöjningar på varor i den situation Sveriges regering försatt oss i.

Lättvindigt och för att inte säga rent populistiskt har nya energikällor tillkommit. Vindkraften som varit igång bra länge nu men också solkraften som mer och mer börjat introduceras. Hur fungerar en solcell med snö på? Det man (regeringen) verkar utgå från är fint väder soligt och varmt. Det s k 1,5 graders målet har satt skräck i människor och fått oss tro vi kommer stekas levande. Är det inte snarare tvärtom, vi kommer frysa ihjäl om det fortsätter som det gjort hittills. Nu uttalar sig en av Sveriges största finansfamiljer genom Marcus Wallenberg att ny kärnkraft kan komma att byggas. Den s k ”fjärde generationen”. Ska vi lösa Sveriges energiproblem i framtiden måste vi ha en säker energikälla. Säker i den bemärkelsen att vi har i princip obegränsad tillgång på energi. Det som händer är det vi nu redan börjar se, priserna stiger för tillverkning av våra varor som sedan ska ut i handeln. Det är vad Miljöpartiet och andra kallar ”billig el” på deras villkor.

Den nya energiministern ger jag inte så mycket för. Det verkar vara någon typ av hybrid mellan sosse och Miljöpartist. Uttalandet han gjorde igår i TV vid en intervju bådar inte gått. Vi har fått alldeles för mycket av utländsk influens i våra regeringar som hittills varit och vi måste få mer av de som värnar om det svenska samhällets vidare existens.

Idag -25 hos mig, så visst behöver vi värme och vara förberedda inför vintern. Den lättvindiga politik som hittills förts leder till att vi blir mer sårbara och i slutändan att vi lamslås helt.

Den som kan komma på nya energikällor, förutom kärnkraft, vindkraft och solfångare är ju bara träda fram och berätta. Just nu finns inget mer effektivt än kärnkraft. Jag är inte någon förespråkare av den, men ska Sverige utvecklas, inte avveckla då måste vi ha säkra energikällor som ger ström oavsett väder och vind och som vi kan lita till. Varför inte i annat fall införa vedeldning igen?

Ett litet ljus i mörkret, bränslepriserna har gått ner 75 öre på bara några dagar. Vi får hoppas det fortsätter.

Miljöpartiet och dess anhang, även sossar och vänster men hit kan även Centerpartiet inberäknas verkar vilja introducera islam mer och mer. Jag ser det som en rent farlig utveckling. En fara för vårt land.

Trots man har bra inkomster i riksdag och regering tycks man inte kunna klara av sin ekonomi (Annika Strandhäll som exempel). Hur är det då med vi ”vanliga”, pensionärer och andra med låga inkomster när priserna skjuter i höjden p g a regeringens politik?

Obs! Enligt EU:s direktiv ska den svenska vattenkraften också minskas ner och ny vattenkraft ska inte byggas. Energifrågan ”kan inte vänta”, den måste lösas NU!

5 kommentarer

  1. Jörgen K

    Då det gäller solcell och produktion med den tekniken är totalen försumbar, tvärt emot vad man matas i media om. Självklart forskas det och priserna faller men ärligt, inte ens enskilda kan bli självförsörjande trots abnorma investeringar.

    Sveriges beredskap är god, kablas det ut i tid och otid, något man vuxit upp med över många decennier nu. Men hur är det i verkligheten då?

    Precis som du påpekar då lite snö hamnar på marken i södra Sverige så lamslås samhället helt, nyhetsprogram tjatar och media säljer rubriker utan innehåll i vanlig oordning.
    I Norr är det -30 och jävel bryr sig, allt fungerar och folk håller sig på vägen såvida det inte är en Stockholmare på besök…….

    Kan man inte ens erkänna att någon beredskap för något inte existerar, för bevisligen så finns det ingen beredskap trots alla tiotusentals anställda som skyfflar papper mellan varandra med vakuum som resultat. Hur inbillar sig då någon att något annat då ska kunna förändras?

    Rysk utpressning med gas till Europa når nya höjder och hot att annektera Ukraina hörs i media, är inte slutmålet att ta Europa med gasmonopolet, Ryssland är inte långt ifrån nu…….

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Solceller kan nog bra och fyller en uppgift där sol nästan ständigt råder.

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Nja vi ska väl inte döma ut varken solenergi eller vindkraft i mindre samhällen/byar som Tibet där inga andra alternativ finns. Här kan finnas möjlighet lagra energi och använda den nattetid.

  2. Jörgen K

    Ser att man nu har katastroflarm i södra Sverige, det kom lite snö och nu står allt stilla……….

    Enligt P4 Göteborg och Trafikverkets vägtrafikledare har många elbilar övergivits efter vägarna, detta då strömmen plötsligt tagit slut. Känns lite simpelt att bli stående i bilkö och plötsligt höra att du förbrukat all energi i batteriet på varm Kupé och belysning tillsammans med Håkan Hällström i radion…

    Kanske ett dieselaggregat för att ladda bilen ska ingå vid köp av elbil…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.