Klaga och gnälla hjälper knappast, vi är ändå förlorade.

Vad kan det vara för mening engagera sig i olika problem då det ändå bara går i en riktning. Att inbilla sig att vi skulle få det bättre vi som bor i inlandet och/eller redan utsatta områden är ju bara en våt dröm. Det är det storskaliga som gäller. den som mest kan roffa åt sig. Miljön kan vi glömma att den skulle vara intressant om vi säger ur den synpunkten. Miljö- och klimatpolitiken som den nu utformats leder i direkt motsatt riktning.

Var tas råvarorna ifrån, vattnet här inberäknat. Som inte det skulle räcka fyller man olika glesbygder med vindkraftverk. Folk (ja de som inte har bättre förstånd) skrattar och är glada över utvecklingen att de tjäna några hackor. Men vad har allt detta lett till om vi tittar på den utveckling vi har? Hur är det med inflyttningen, skolorna som läggs ner och utvecklingen i övrigt? Det måste väl var och en förstå att det inte blir bättre. Vi krymper ständigt och det är vi själva som medverkar till det. I andra fallet kan vi inte heller stoppa det. Det är den utveckling vi alla inlåtit oss i, eller de flesta. Den eller de som har andra åsikter hörsammas inte, eller helt enkelt pressas bort.

Det är tråkigt behöva ta upp det, men visst liknar Sverige den gamla nazistnationen Tyskland i vissa avseenden. Nazisterna gjorde mycket gott också för folket under deras tid. Industrin blommade, infrastrukturen byggdes ut i all hast och det vi nu pratar om och är glada åt (de flesta) är den s k ”tillväxten”. Även under kriget hade företagen det bra, vill säga de som kunde leverera och tillgodose att gaskamrarna fungerade i löpande bandprincipen. Allt detta ser vi nu i Sverige, även om vi inte har förintelseläger, utrotas befolkningen men på ett i icke uppseendeväckande sätt och i långsammare takt. Men i slutändan är vad detta är som kommer ske – förintelse.

Tar vi nu våra största industristäder i Västerbotten Umeå och Skellefteå satsas allting på dessa. Folket, politikerna och omkringliggande omgivning (även inlandet) hurrar och tror sig också få en utveckling som kan leda till att fler människor kan här sätta bo eller få en typ av utveckling vilket inte är sant.

Globala möten med G7 och det stora pådragen beträffande klimatet är ju bara ett spel för att kunna fortsätta utarma vår stackars jord. Nazismen må vara utrotad i ett större plan, men vi har fått något nytt, något som ersätter den som inte är mycket bättre.

Vi kan tänka oss om kanske 50 år, vad finns då kvar här, skogen? Några pinnar som lämnats kvar till höken sitta på. I övrigt är allting ödelagt och vattenkraften som alla livnärt sig på, förutom de närboende, vad finns kvar av den? Likaså gruvorna spottar de fortfarande ut malmen? Vi ser städerna hur de utvecklats på bekostnad av landsbygden.

Sveriges riksdag kan vi tro är en demokratisk institution, men varifrån styrs den utveckling vi ser? Är den demokratisk och tar hänsyn till hela Sveriges befolkning och utveckling? Det kanske inte går att göra något åt. Vi alla som trott på en bättre framtid där alla tillåts leva i harmoni är nog endast den vi finner när vi hamnat i en kista.

Strömmen skjuter i höjden när den energikrävande vätgasen börjar på allvar användas. Alla, inte alla men de flesta får sina saliga leenden och skiner upp i den fina utvecklingen som väntas.

Money, money, money in i rich mens world…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.