Fredsforskningsinstitutet SIPRI – ökar krigshärdarna

Vilka effekter har de gett på krigen i världen. Går vi tillbaka till de stora krigen, de båda senaste världskrigen, har det blivit bättre sedan dess? Vi kanske undvikit de stora krigen liknande världskrigen, men hur många människor dör, plågas och på andra sätt lider svårt av krig. De små krigen som inte ”angår” oss, eller angått förrän nu då Ukraina invaderades. Syrienkriget är inget litet krig i o f sig och där kriget fortfarande pågår. Erdogan pratar nu om att invadera de delar av Syrien som styrs av YPG men även PKK kan vara inblandade. Vi minns när Palme mördades att huvudmisstankarna gick då till PKK. Att Sverige skulle försvarat terrorgrupper liknande PKK, eller som utmålas till det, speciellt av Turkiet och Erdogan måste han fått om bakfoten.

Naturligtvis ska mänskliga rättigheter tillämpas men frågan är hur långt de kan sträcka sig? Den utveckling vi nu ser i Sverige har gjort att vi tappat greppet helt om vårt land. Det är problem med det mesta. Skolan hur fungerar den. Likaså integrationen och arbetslösheten bland invandrare. Gängkrigen och de vi nu ser och som bara verkar fortsätta är en följd av hur vi hanterat samhället.

Skolan är en viktig del, om inte den viktigaste hur vi människor formas – in i samhället. Idag fungerar den mycket dåligt, speciellt i de större städerna. Man pratar om 50 % svenskar för kanske sådär 25 år sedan, idag är det nere på någon procent eller några. Sedan säger man att elever går ut skolan i princip utan betyg. När en skola öppnar för säsongen (hösten) räknas varje elev och man får den s k ”skolpengen härefter. Om sedan eleven (kan vara åtskilliga) inte bryr sig om gå till till skolan registreras denne ändå och ersättning utgår. Är det konstigt att samhället brakat ihop?

Vi har fått för oss, eller lever i den gamla tron när Sverige var mera ett isolerat land, kanske inte det rikaste inte heller det fattigaste, men vi löd under den gamla plikten, vi måste göra rätt för oss. Visst har vi det bra mycket bättre idag, materiellt, men hur ser det ut i övrigt? Vi kommer duka under om vi inte får ordning i Sverige. Det stora problemet är vi klarar inte av att få in människor i arbete och sysselsättningar och härför har vi de stora utanförskapsområdena. Det är inte bara dyrt och tär på vår ekonomi och att mycket av våra resurser går just hit där de kunde tjäna bättre på andra ställen i landet som behöver utvecklas.

Finns ingen respekt för skolan, hur kan man då begära respekt i vuxenlivet. Vem vill anställa såna personer?

”Vanliga jobb” kanske inte är så eftertaktade. Man vill få in pengar under kort tid tid. Kanske ofta på det sätt vi nu ser. (?)

Norrlandsstäderna som eftersträvar bli större och större har vi snart liknande problem här som i Sveriges större. Man får vad man tigger efter.

Sverige är det enda (moderna) landet som har det största bristande skolsystemet. Där friskolorna får ta på sig den största urholkningen. Miljöpartiet är en av de pådrivande i friskolesystemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.